Celebrity

Jennifer Lawrence was woedend na beschuldiging dat valpartij bij Oscars "nep" was

Toen ze de kans kreeg, ging ze dan ook direct verhaal halen.

door FilmTotaal om 14:11 in Celebrity
Het heeft Jennifer Lawrence lang veel verdriet gedaan dat zij ervan werd beschuldigd haar veelbesproken valpartij bij de Oscars in 2013 in scène te hebben gezet. Dat vertelt ze in de podcast Absolutely Not. Toen ze de kans kreeg om een van die boze tongen - CNN-presentator Anderson Cooper - daarover aan te spreken, greep ze die dan ook met beide handen aan.

"Ik had alles in mijn hoofd zitten en ondanks de zenuwen, was ik er klaar voor. Alle adrenaline was verdwenen en toen ze riepen dat ik gewonnen had, werd ik totaal overvallen", zegt Lawrence over het moment waarop ze te horen kreeg het felbegeerde beeldje voor beste actrice te hebben gewonnen voor haar prachtrol in Silver Linings Playbook (2013).

"En toen viel ik, waardoor ik alles vergat", vertelt de actrice aan presentatrice Heather McMahan. "De val was lang een gevoelig onderwerp voor me, maar ik kan er nu prima op terugkijken".

Toen ze drie dagen later CNN-presentator Anderson Cooper hoorde zeggen dat ze haar val "overduidelijk in scène had gezet", was ze dan ook diep gekwetst. Volgens Lawrence waren zijn woorden "zeer pijnlijk". "Ik voelde me flink vernederd", licht ze toe.

Toen ze de presentator later tegenkwam op een kerstfeest, kon ze het dan ook niet laten om dat even recht te zetten. "Volgens een vriendin puilde er letterlijk een ader uit mijn oog toen ik hem vroeg of hij weleens geprobeerd heeft om trap te lopen met een galajurk aan", vertelt ze over die confrontatie.

Volgens Lawrence bood Cooper direct zijn excuses aan. "Ik geloof dat we nu goede vrienden zijn", grapt ze.

NieuwsFilm

meest populair