Video

Eindelijk nieuwe beelden 'The Conjuring 3'!

Een half uur durende blik op de franchise onthult een hoop nieuwe beelden van deel 3.

door Zilko Tarici om 19:51 in Video
The Conjuring 3 belooft een van de meest ijzingwekkende verhalen te vertellen uit de loopbanen van Ed en Lorraine Warren, de paranormale onderzoekers die we kennen uit de eerdere films. Het begint allemaal met de strijd om de ziel van een jochie, maar leidt tot de eerste rechtszaak waarin een moordverdachte beweert dat hij ten tijde van de moord bezeten was door een demon.

Patrick Wilson en Vera Farmiga keren in het derde deel terug als Ed en Lorraine Warren, maar worden ditmaal geregisseerd door Michael Chaves (The Curse of La Llorona). James Wan doet ditmaal dienst als producent, maar bedacht ook het verhaal dat de basis vormt voor het script van David Leslie Johnson-McGoldrick.

Zoethoudertje
In een nieuwe featurette wordt niet alleen de geschiedenis van de franchise belicht, maar zien we ook de nodige nieuwe beelden van de derde film, die volgend jaar pas verschijnt, na te zijn uitgesteld door de coronacrisis. Aan het woord komen crewleden als cameraman Michael Burgess, production designer Jennifer Spence, kostuumontwerper Leah Butler, componist Joseph Bishara en edtor Peter Gvozdas.

The Conjuring 3 bereikt (als alles goed gaat) in juni 2021 de bioscopen.4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Jamal M

Avatar

Heb er zin in, totaal geen horror liefhebber, maar deel een was heeel goed en twee was zelfs nog een tikje beter!

Oboema

Avatar

"The Conjuring Universe" Smiley face
Moet niet gekker worden...

Spider-fan

Avatar

Ik denk dat de films zo goed werken, omdat de personages goed uitgewerkt en gespeeld zijn. En dat 'waargebeurd' tintje geeft er iets extra's aan en wordt redelijk geloofwaardig gebracht. Ook zien de films er mooi uit qua sets, locaties en rekwisieten en geven een authentiek gevoel van de tijd waarin ze spelen. Camerawerk is ook top. En er is geen overdaad aan CGI, maar veelal praktische effecten die meestal sterke visuele vondsten zijn.

Wat ik me wel afvroeg bij Conjuring 2 is waarom de demon die door een scheur in een Roemeens klooster kwam nou juist deze familie in London terroriseert. Maar diezelfde vraag heb je ook bij The Exorcist. In beide gevallen hadden de dochters van de familie met een Ouija-bord gespeeld, dus de conclusie is: speel NOOIT met een Ouija-bord, zelfs niet voor de grap!

Die namen die genoemd worden (van de cameraman etc.), komen trouwens in deze documentaire niet voor helaas. Zou wel interessant zijn om die aan het woord te laten, maar het zijn in plaats daarvan Wan zelf, de andere regisseurs, Lorraine Warren, de producer, schrijver, acteurs etc. Toch wel een leuk overzicht van de films tot nu toe.

Decepticon

Avatar

Ik blijf het jammer vinden dat Wan niet meer op de regiestoel zit.
Ik vind deel 1&2 gelijkwaardig goed, maar ik denk dat deel 3 minder goed zal zijn, omdat Wan niet regisseert. Maar ik blijf goede hoop houden en kijk er wel naar uit.

NieuwsFilm

meest populair