Algemeen

'No Time to Die' kostte $800 miljoen en Apple TV+ wilde véél betalen!

Grote bedragen rond afgeketste streamingdeal.

door Bram de Groot om 08:53 in Algemeen
Afgelopen dagen werd duidelijk dat filmstudio Metro-Goldwyn-Mayer gesprekken voerde met Netflix en Apple TV+ over een mogelijk verkoop van de vertoningsrechten van de 25e Bond-film No Time to Die. Nu zijn er nieuwe details.

Volgens The Hollywood Reporter zou op het prijskaartje van de film van Cary Fukunaga bij de start van de onderhandelingen een bedrag van $800 miljoen hebben gestaan, en dat is alweer $200 miljoen meer dan eerder werd gemeld.

Apple TV+ wilde ver gaan
Alleen Apple TV+ zou uiteindelijk serieuze biedingen hebben gedaan, volgens THR oplopend tot maar liefst $350 tot 400 miljoen. MGM zou de prijs hebben laten zakken tot een bedrag rond de $650 tot 700 miljoen. Het gat bleef echter te groot en daardoor blijft No Time to Die een bioscoopfilm.

THR meldt ook dat producent Barbara Broccoli van EON Productions geen voorstander was van het skippen van de bioscoop, maar klaarblijkelijk heeft elke film zijn prijs. De hoge prijs is te verklaren, aangezien MGM $250 miljoen investeerde in de productie, reeds $50 miljoen kwijt is aan onder meer de marketing en er zouden flinke bonussen in de contracten staan van Fukunaga en Daniel Craig. Een flinke winst is er uiteraard ook in meegenomen.

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rob

Avatar

Wat is er met die 50 miljoen aan marketing gedaan? Deze film heeft nauwelijks mijn netvlies gepasseerd.

aspers

Avatar

En straks heb je niets. Lekker bezig.

Hyenas

Avatar

@Rob; Superbowl alleen al kost veel. Er was wel wat marketing begin dit jaar.

Ik zie niet hoe MGM het geld kan gaan terug verdienen in deze tijd met een bioscoop release zolang de VS niet meedoet. Houd er rekening mee dat een Bond film die meer dan een miljard ophaalt echt een uitzondering is (Skyfall).

Ik denk dat Apple beter MGM zelf kan overkopen. Ze hebben het geld en daarmee krijgen ze de IP die ze nodig hebben om mee te doen in de streaming wereld. Uiteraard is dat heel makkelijk gezegd en zijn mergers en acquisitions nachtmerries maar beter dat dan 500 miljoen aan 1 film uitgeven.

starbass

Avatar

Hoeveel abonees heeft de streaming dienst van apple eigenlijk, en hoe is het aanbod? Ik heb er nog nietmand die ik ken over gehoord, en heb zelf geen apple spul in huis (en wil ik graag zo houden eigenlijk).

NieuwsFilm

meest populair