Algemeen

Benedict Cumberbatch blijkt krachtig moment in 'Avengers: Endgame' gewoon te hebben geïmproviseerd

De Brit is dan ook een echte topacteur.

door Jeffrey Kouters om 22:30 in Algemeen
Benedict Cumberbatch blijkt een van de meest krachtige en emotionele momenten uit Avengers: Endgame (2019) gewoon te hebben geïmproviseerd. Dat heeft Scott Derrickson, de man achter de eerste solofilm over Marvels bekende magiër, onthuld via Twitter.

In Avengers: Infinity War (2018) onderzoekt Benedict Cumberbatch' Doctor Strange alle mogelijke uitkomsten van het conflict dat de Avengers hebben met de gestoorde titaan Thanos. In slechts één versie blijken de helden te winnen. De uitkomst van deze verontrustende voorspelling is te zien in Endgame.

In die vervolgfilm zien we Doctor Strange tijdens het grote eindgevecht gebaren naar Tony Stark alias Iron Man (Robert Downey Jr.) dat er écht maar één manier is om de strijd te beëindigen. De vindingrijke Stark weet vervolgens wat hem te doen staat: hij moet de Infinity Gauntlet om zijn hand sluiten en zichzelf opofferen om iedereen - als een echte held - te redden.


Veel fans vinden het gebaar van Strange een van de beste momenten uit de film, omdat de makers zo op een simpele manier duidelijk maakten dat er iets heftigs stond te gebeuren. De opoffering van Stark had zo dan ook meer impact op veel kijkers.

Interessant is nu om te weten dat Cumberbatch dit moment blijkt te hebben geïmproviseerd tijdens de opnames. Zijn gebaar zat dus niet in het oorspronkelijke script (maar is daar later wel aan toegevoegd), zo verklapt regisseur Scott Derrickson op Twitter. De Britse acteur zou hem dat hebben verteld.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Eddie Singer

Avatar

Benedict Cumberbatch zag maar één manier om dit bleke moment met imponentie in te kleuren.

Hoverlicious

Avatar

De tekst die hij had bij deze scene is uit de film geknipt: "trek eens aan mijn vinger"

Mothercopper

Avatar

Ik heb zo niet genoten van de film. Hulk vernaggeld, Thor om zeep geholpen, captain marvel is by far niet krachtiger dan de Hulk en Thor. Captain Marvel had de handschoen gewoon even op de maan kunnen leggen om vervolgens terug te vliegen en een robbertje knokken met de rest of de handschoen zelf aantrekken en adios muchachos. Nee, gewoon bagger.

NieuwsFilm

meest populair