Algemeen

Warner Bros. heeft géén spijt van 'Tenet'-mislukking

Financieel een tegenvaller. Keuze voelt goed.

door Bram de Groot om 10:56 in Algemeen
Nog altijd draait Tenet in de Nederlandse en wereldwijde bioscoopzalen en iedere week worden er weer miljoenen dollars toegevoegd aan de wereldwijde box office-opbrengst. Op dit moment staat de sciencefictionthriller op ruim $340 miljoen en dat is niet voldoende om de film financieel succesvol te noemen.

In gesprek met Variety wordt duidelijk dat Warner Bros. wel achter de bioscooprelease van de film van Christopher Nolan blijft staan. Warner Bros.-pief Ann Sarnoff laat het volgende weten:


"We zijn erg blij met de resultaten van Tenet. Een paar dingen: we wisten dat de film beter zou presteren op de internationale markten. Christopher Nolan heeft natuurlijk een enorm aantal volgers in de States, maar zijn andere films zijn ook bekend op internationale markten. En in juni, juli en augustus was de internationale markt meer open. We hadden deze geweldige film klaarliggen. Ik weet niet of je hem hebt gezien, maar deze verdiende het echt om gezien te worden op het grote scherm.


Extra geld via PVOD en HBO Max
Van de wereldwijde opbrengst werd er slechts zo'n $50 miljoen in de States opgehaald, de rest komt uit de andere landen. Volgens de berichten moet Tenet zo'n $500 miljoen ophalen om in de bioscopen break-even te draaien.

Waarschijnlijk zal Tenet vooral in de States nog flink wat miljoenen binnenharken via Premium video on demand (PVOD) én het is uiteraard ook een mooi uithangbord voor HBO Max.4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Indy5

Avatar

Kudos to Warner voor het uitbrengen van Tenet , maar het is ook een duur "experiment" geweest.Wat is de juiste aanpak in deze corona tijd ?? achteraf is het altijd makkelijk om te analyseren / concluderen.

Dalek69

Avatar

Mensen, Ga TENET in de bioscoop zien als je wil/kan want t is echt een film voor de bios ervaring! Ik zag em 3 weken terug in n IMAX zaal, ge-wel-dig. Complexe film maar echt te gek!

horizon

Avatar

Goh, FilmTotaal, jullie genieten er volgens mij van telkens flop en mislukking bij TENET the schrijven.

Mothercopper

Avatar

Bewaar je geld maar liever voor iets anders. Veel teveel opgeblazen deze film.

NieuwsFilm

meest populair