Video

Trailer David Bowie-film 'Stardust': de nieuwe 'Bohemian Rhapsody'?

Weet de relatief onbekende Johnny Flynn te overtuigen als de unieke artiest?

door Zilko Tarici om 21:11 in Video
IFC Films heeft de eerste trailer en poster vrijgegeven van David Bowie-biopic Stardust, waarin we de relatief onbekend acteur Johnny Flynn zien als de markante artiest en zijn alter ego Ziggy Stardust. Je kunt zowel de trailer als de poster hieronder bekijken.

De regie van Stardust is in handen van Gabriel Range, die tevens het script schreef samen met Christopher Bell. Het verhaal begint in 1971, wanneer de 24-jarige David Bowie naar Amerika wordt gestuurd om zijn nieuwste plaat The Man Who Sold the World aan de man te brengen. Hij laat daarbij zijn zwangere vrouw Angie (Jena Malone) achter om op een in elkaar geflanste tour te gaan onder begeleiding van Mercury Records-publicist Rob Oberman (Marc Maron).

Geen muziek van Bowie...
Wat Stardust zeer nadelig onderscheidt van succesvolle biopics als Bohemian Rhapsody en Rocketman, is dat de muziek van Bowie niet gebruikt mag worden in de film. Hoe ze dat omzeilen in de film zelf is niet echt te herleiden uit de trailer. De film wordt eind november verwacht in een beperkt aantal bioscopen en op VOD.


7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SilentF0rce

Avatar

Ziet er eigenlijk heel goed uit.
Nadat ik las dat de muziek er niet in zou zitten, wist ik niet of ik de film nog wel wilde zien. Na de trailer, die volgens mij zowat de hele film laat zien, ben ik toch wel benieuwd geworden maar het eindresultaat geworden.

SeanDeNiro

Avatar

Heel jammer dat er geen muziek van Bowie in zit. De meest veelzijdige muzikant die ooit was en zal zijn.

Master Of Films

Avatar

Over Bohemian Rhapsody gesproken. Nick Hodges van History Buffs heeft eindelijk deze film ontleed. De ene fout na de andere. Natuurlijk gaan mensen zeiken over "het is geen documentaire". Nee, dat is Bohemian Rhapsody zeker niet.

Dat betekent niet dat men feiten enorm gaat verdraaidem. Als je alleen al "We will Rock You" in een andere tijdsperiode plaatst, terwijl je de Live-Aid concert een op een namaakt, dan ben je niet consistent bezig. Sommige dingen zijn echt leugens. Vooral de brave feesten van Freddie Mercury. Met twee reden. De film is PG-13. En daarbij zijn Brian May en drummer Roger Taylor ook producenten van Bohemian Rhapsody. Zij worden afgeschilderd als brave huisvaders tijdens Mercury's feestjes. Ja doei. Ook die leugen dat Mercury als eerste solo ging. Daarmee dreigde de band uit elkaar te gaan. Maar Mercury was als laaste band lid die een soloplaat maakte. Dat allemaal voor "drama" in Bohemian Rhapsody. Mercury is dood, kan zich niet meer verdegingen. May & Taylor zijn de heilige engelen in de band. Ja doei.

De muziek van Queen is legendarisch. Daarom vinden de meeste mensen Bohemian Rhapsody een goeie film. Als Queen en Mercury fan trap ik niet in die manipulaties. Ik heb alleen maar goede woorden over Rami Malek als Mercury.
De nagemaakte Live-Aid optreden, niet van het echte optreden te onderscheiden. Mike Myers in de rol van grote platenbaas. Dat was een vrijheid van de film wat wel moest. Ipv veel te veel zakenmensen waarmee Queen te maken heeft gekregen, konden ze condeseren tot een persoon. Niets is beter om dan Mike Myers te casten voor zo'n rol. De knipoog naar Wayne's World is overduidelijk aanwezig, maar wel leuk gedaan.

Gelukkig pakte Rocketman het heel anders aan, waarmee Rocketman wel met wat vrijheden weg komt tbv de film.

Ik hoop dat Stardust niet in de Bohemian Rhapsody val terecht komt. Dat zou voor mij, ook een Bowie fan, alweer pijnlijk gaan worden.

Renegade

Avatar

Ik heb nog steeds. Een film over David Bowie en geen muziek?? Nee laat maar

Joopie Bolero

Avatar

De filmposter vind ik wel tof gedaan.. over de film ben ik wat sceptisch.. Voornamelijk door het gegeven dat Bowie's muziek niet in de film zit en dat Bowie's familie niet achter de filmt staat.

GreenHornet

Avatar

Queen film had gewoon R rated moeten zijn.

Angelo1979

Avatar

Hoe kun je nou een
biopic maken over David Bowie zonder zijn muziek.

NieuwsFilm

meest populair