Algemeen

Zo kwam The First Order naar het 'Star Wars' universum

Opmerkelijker herkomst verhaal over deze duistere slechteriken.

door Bram de Groot om 12:02 in Algemeen
In de Star Wars-vervolgfilms was The First Order de groepering die de macht wilde grijpen in het grote scifi-universum heel ver weg, een lange tijd geleden. Maar ze waren er eigenlijk zomaar. Wel eens afgevraagd waar ze vandaan kwamen?

Het recent verschenen boek 'The Star Wars Book' van Pablo Hidalgo, Cole Horton en Dan Zehr legt het uit. Zo valt in het boek te lezen dat "we weten dat de militaire macht The First Order in de Unknown Regions werd opgebouwd door de ontsnapte Imperial-leiding in de decennia na de Slag Battle of Jakku."

The First Order al eerder ontstaan
Het boek 'The Star Wars Book' voegt hieraan toe dat "The First Order zijn oorsprong heeft in de New Republic." Het blijkt dat de First Order een meer centrale macht wilde voor de New Order, maar dit leidde tot "een politieke patstelling, waarbij de systemen die bang waren de controle over hun autonomie te verliezen, gedwongen werden zich los te maken van de New Republic - in een coalitie genaamd The First Order."

Ook maakt het boek nogmaals duidelijk dat Snoke een "lichaam" was voor Emperor Palpatine, zodat hij controle kon uitoefenen. Snoke zou wel een eigen wil hebben gehad, maar zijn uiteindelijke doelen werden aangestuurd door Palpatine.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Hiss

Avatar

Wacht even:
The First Order is ontstaan uit hooggeplaatste figuren van de overblijfselen van the Empire, die zich hebben schuil gehouden in the Outer Rim? Tegelijk zit the First Order toch in the New Republic en willen ze graag een centrale macht zijn. Ik dacht dat ze net nog vanuit the Outer Rim opereerden.
Vervolgens zijn er planeten die onder het juk van the Empire bevrijd zijn en zich wegens de angst voor verlies van autonomie aansluiten bij the First Order.
The First Order waarvan ik net lees dat ze een centrale macht willen zijn en daarom tegen autonomie zijn.
Die boeken waarin deze informatie staat zijn in ieder geval wel in lijn met de sequel trilogie; onsamenhangender kan bijna niet.
I have spoken.

Spider-fan

Avatar

Waarom zit de uitleg van alles in SW nooit in de films zelf?

NieuwsFilm

meest populair