Zo kwam The First Order naar het 'Star Wars' universum

Opmerkelijker herkomst verhaal over deze duistere slechteriken.

In de Star Wars-vervolgfilms was The First Order de groepering die de macht wilde grijpen in het grote scifi-universum heel ver weg, een lange tijd geleden. Maar ze waren er eigenlijk zomaar. Wel eens afgevraagd waar ze vandaan kwamen?

Het recent verschenen boek 'The Star Wars Book' van Pablo Hidalgo, Cole Horton en Dan Zehr legt het uit. Zo valt in het boek te lezen dat "we weten dat de militaire macht The First Order in de Unknown Regions werd opgebouwd door de ontsnapte Imperial-leiding in de decennia na de Slag Battle of Jakku."

The First Order al eerder ontstaan
Het boek 'The Star Wars Book' voegt hieraan toe dat "The First Order zijn oorsprong heeft in de New Republic." Het blijkt dat de First Order een meer centrale macht wilde voor de New Order, maar dit leidde tot "een politieke patstelling, waarbij de systemen die bang waren de controle over hun autonomie te verliezen, gedwongen werden zich los te maken van de New Republic - in een coalitie genaamd The First Order."

Ook maakt het boek nogmaals duidelijk dat Snoke een "lichaam" was voor Emperor Palpatine, zodat hij controle kon uitoefenen. Snoke zou wel een eigen wil hebben gehad, maar zijn uiteindelijke doelen werden aangestuurd door Palpatine.

NieuwsFilm

meest populair