Vijf keer Sean Connery om nooit te vergeten!

Vijf keer Sean Connery om nooit te vergeten!

Deze Schotse acteur overleed vandaag op 90 jarige leeftijd.

Vandaag werd bekend dat de James Bond-legende Sean Connery is overleden op 90 jarige leeftijd. Hieronder vijf van zijn grootste films om de Schotse grootheid aan te herinneren.

Hieronder de vijf films met Connery, ook met clips. Uiteraard speelde ze in nog veel meer films. Welke film met Connery staat jou het beste bij?

Dr. No (1962)

Regie: Terence Young | Hoofdrollen: Sean Connery, Bernard Lee, Lois Maxwell, Ursula Andress, Anthony Dawson

Connery zagen we uiteraard in meer Bond-films, maar dit is de eerste. In de film zien we de Britse geheim agent James Bond in Jamaica om de raadselachtige moorden te onderzoeken. Hij ontdekt het geheimzinnige en kunstmatige eiland van Dr. Julius No, Crab Key genaamd. Na Dr. No zagen we Connery in nog vijf Bond-films en in één onofficiele film.




Indiana Jones and the Last Crusade (1989)

Regie: Steven Spielberg | Hoofdrollen: Harrison Ford, Sean Connery, John Rhys-Davies, Denholm Elliott

Ook in de Indiana Jones-filmreeks dook Connery op als vader Dr. Henry Jones Sr. en hij werd geprezen om zijn invloed op het script dat de film beter zou hebben gemaakt. De rol leverde Connery BAFTA en Golden Globe Award nominaties op.



The Untouchables (1987)

Regie: Brian De Palma | Hoofdrollen: Robert De Niro, Kevin Costner, Sean Connery, Andy Garcia, Patricia Clarkson

Deze misdaadfilm van Brian De Palma is een topper in het genre, waarin Connery te zien was al een vastberaden agent Jim Malone. Het leverde de acteur zijn enige Oscarnominatie op, voor Beste acteur in een bijrol. Hij mocht het beeldje ook in ontvangst nemen.



The Hill (1965)

Regie: Sidney Lumet | Hoofdrollen: Sean Connery, Michael Redgrave, Ossie Davis, Harry Andrews, Ian Bannen

Connery was te zien in heel wat oorlogsfilms, waaronder The Longest Day (1962), A Bridge Too Far (1977) en dus ook Sidney Lumets The Hill uit 1965. In die film speelt Connery de rol van Joe Roberts. De film speelt zich af in een gevangenis in het noorden van Afrika, tijdens de Tweede Wereldoorlog.



The Hunt for Red October (1990)

Regie: John McTiernan | Hoofdrollen: Sean Connery, Alec Baldwin, Sam Neill, Stellan Skarsgård, James Earl Jones, Scott Glenn

Ook in de nodige actiethrillers dook Connery op. Er zijn er meer op te noemen, maar The Hunt for Red October van John McTiernan is waarschijnlijk de beste of bekendste. We zien Conney als Marko Ramius, de Commanding Officer van de duikboot Red October. Op dit plekje had ook een film als The Rock uit 1996 kunnen staan.



NieuwsFilm

meest populair