Bekende acteurs in beeld voor schurkenrollen in Disney's 'Pinocchio'

Pinocchio is het volgende sprookje dat door de live action-rebootmolen gaat.

De afgelopen jaren werden de fans van live action-sprookjesfilms op hun wenken bediend. Denk maar aan de release van succesfilms van Aladdin en The Lion King. Disney zit ondertussen niet stil en werkt onder meer aan een live action-verfilming van Pinocchio uit 1940.

Nu wordt via The Illuminerdi duidelijk dat Walt Disney zijn vizier heeft gericht op acteurs Stephen Graham (Boardwalk Empire, Rocketman) en Alan Cumming (X2: X-Men United, The Good Wife).

Graham zou de rol moeten gaan spelen van Coachman, volgens The Illuminerdi "een duister, schimmig figuur die berucht is omdat hij jonge jongens naar Pleasure Island heeft gelokt, waar ze in ezels worden veranderd."

Cummings moet het CGI-figuur Honest John inspreken en dit is "een letterlijke en metaforische vos. Een sluwe oplichter. Hij moedigt Pinocchio aan om niet meer naar school te gaan en verkoopt hem aan het circus."

Zemeckis en Hanks voor Pinocchio
Het is regisseur Robert Zemeckis (The Polar Express, A Christmas Carol) die de beoogde bioscoopfilm moet gaan maken en Oscarwinnaar Tom Hanks (Saving Mr. Banks, Toy Story) lijkt nagenoeg zeker de rol van Geppetto in te gaan vullen.

NieuwsFilm

meest populair