'Resident Evil'-reboot strikt 'Blade'-acteur

'Resident Evil'-reboot strikt 'Blade'-acteur

Hij gaat het hoofd van de politie van Raccoon City spelen.

De cast van de beoogde nieuwe Resident Evil-reboot blijft groeien. Na onder meer Kaya Scodelario, Robbie Amell en Hannah John-Kamen is nu Donal Logue (Blade, 1998) bevestigd voor een rol in de film. Hij speelt Brian Irons, het hoofd van de politie van Raccoon City, de plaats waar alle ellende zich afspeelt.

Logue speelt Brian Irons, het hoofd van de politie van Raccoon City. Ondanks zijn positie is hij hartstikke corrupt en neemt hij smeergeld aan van het duistere bedrijf Umbrella, dat hij in ruil daarvoor met rust laat. In 1998, het jaar dat de stad verwoest wordt, draait Irons compleet door en begint hij politiemensen en vluchtelingen te vermoorden.

Gewelddadige geschiedenis
Ook heeft Irons een gewelddadige geschiedenis als het gaat om vrouwen en wordt hij ervan verdacht een seriemoordenaar te zijn, maar door zijn positie bij de politie en de verwoesting van de stad wordt hier nooit concreet onderzoek naar gedaan.

Naast Logue hebben ook Chad Rook (The Flash) en Lily Gao (The Handmaid's Tale) getekend voor een plekje in de cast. Ze vergezellen de eerder gecaste Kaya Scodelario, Hannah John-Kamen, Robbie Amell, Tom Hopper, Avan Jogia en Neal McDonough.

Het ziet ernaar uit dat de reboot trouwer zal zijn aan de originele computerspellen dan de eerste verfilming uit 2002. De film, die wordt geregisseerd door Johannes Roberts (47 Meters Down, 2017), moet ergens in 2021 uitkomen.

NieuwsFilm

meest populair