Christopher Nolan bang dat 'Tenet' tot verkeerde conclusie leidt

Regisseur blij, maar ook bezorgd over de reacties van filmstudio's.

De mysterieuze scifi-thriller Tenet moest slechts één van de grote zomerfilms worden en blijkt nu zo'n beetje de enige blockbuster van 2020. Corona is de schuldige en we moeten Warner Bros. bedanken dat de film toch verscheen. De studio nam een risico en deze pakte volgens de kenners financieel gezien niet echt goed uit.

Bekijk de afbeelding
Nu heeft regisseur Christopher Nolan via Los Angeles Times gereageerd op de release. Zijn voornaamste zorg is dat de "filmstudio's de verkeerde conclusie trekken". De film haalde wereldwijd tot op heden zo'n 350 miljoen dollar op na een prima ontvangst.


"Warner Bros. heeft Tenet uitgebracht, en ik ben heel blij dat deze bijna $ 350 miljoen heeft verdiend. Maar ik ben bang dat de studio's de verkeerde conclusies trekken uit de release - dan te kijken waar de film goed heeft gewerkt en hoe dat hen de broodnodige inkomsten kan opleveren.

Ze kijken nu vooral naar waar de film niet goed heeft gepresteerd. En dat wordt gebruikt als excuus om de bioscoopvertoningen alle verliezen van de pandemie te laten dragen in plaats van in actie te komen en zich aan te passen - of met andere woorden onze business opnieuw uit te vinden."

Aanpassen aan de nieuwe realiteit
"Op de lange termijn is het bezoeken van de bioscoop een onderdeel van het leven, net als restaurants en al dat soort zaken. Voor nu moet iedereen zich aanpassen aan een nieuwe realiteit," voegde Nolan er nog aan toe.

Vooralsnog lijkt het erop dat Warner Bros. de release van Wonder Woman 1984 niet nog een keer gaat uitstellen. Hopelijk voor de liefhebbers van het witte doek gebeurt dit ook niet, en verschijnen er meer grotere films in de decembermaand en daarna.



NieuwsFilm

meest populair