Mensen met beperking 'zwaar beledigd' door nieuwe 'The Witches'

Mensen met beperking 'zwaar beledigd' door nieuwe 'The Witches'

Alle ophef bracht verantwoordelijk filmstudio Warner Bros. ertoe om met een statement naar buiten te komen.

In The Witches hebben de gemene dames uit de titel allerlei vervormde ledematen. De manier waarop de heksen worden afgebeeld heeft echter tot boze reacties geleid van mensen met een beperking. En die ophef is dusdanig groot dat Warner Bros. nu met een statement naar buiten is gekomen.

Sommige kijkers met een beperking nemen aanstoot aan de vormgeving van de heksen in deze nieuwe verfilming van Roald Dahls gelijknamige klassieker. Ook bekende actievoerders en paralympiërs hebben hun ongenoegen geuit. Zij voelen zich onder meer beledigd door de gespleten handen van Anna Hathaway's Grand High Witch, omdat deze teveel zouden lijken op een echte aandoening.

Bekijk de afbeelding
Officieel statement
De ophef is dusdanig groot dat verantwoordelijk filmstudio Warner Bros. zich genoodzaakt voelde om met een officieel statement naar buiten te komen over de nieuwe kinderprent van Back to the Future-regisseur Robert Zemeckis.

"Het raakt ons ontzettend om te horen dat de manier waarop fictieve personages in de film worden afgebeeld sommige mensen met een handicap van streek maakt", reageert een woordvoerder van Warner Bros. tegenover Deadline. "Het spijt ons dat zij zich beledigd voelen".


Volgens de studio hebben de makers samengewerkt met diverse designers om een nieuwe twist te kunnen geven aan de katachtige klauwen van de heksen zoals Dahl die in zijn boek beschrijft. "Het was nooit de bedoeling om kijkers het gevoel te geven dat de sprookjesachtige, niet-menselijke wezens bedoeld waren om hen te representeren", aldus de woordvoerder.

NieuwsFilm

meest populair