Dit wordt de Nederlandse inzending voor de Oscars

Eerder won Buladó al een Gouden Kalf voor Beste Film op het Nederlands Film Festival.

De Nederlandse inzending voor de Oscars is bekend. De keuze is voor de categorie Best International Feature Film gevallen op Buladó.

Een speciale commissie met mensen uit de filmindustrie verkoos Buladó boven twaalf andere kandidaten. Op 15 maart weten we of de film ook doorgedrongen is tot de shortlist van de Academy Awards. Hij won eerder het Gouden Kalf voor Beste Film op het Nederlands Film Festival.

Papiaments
De film van regisseur Eché Janga draait om de elfjarige Kenza. Zij komt in Curaçao tussen haar rationele vader en spirituele opa in te staan. In deze tegenstellingen moet Kenza haar eigen pad zien te bewandelen.

De filmmaker laat aan persbureau ANP weten dat hij het een eer vindt. De inzending is volgens hem uniek, omdat de film voornamelijk in het Papiaments gesproken is. Deze taal wordt op slechts drie eilanden als voertaal gebruikt.

Realistisch
Ook hoofdrolspeler Everon Jackson Hooi - vooral bekend van zijn rol in Goede tijden, slechte tijden - is erg trots. Aan NU.nl laat hij weten dat hij een enorme boost krijgt van het feit dat men zoveel vertrouwen in de film heeft.

Toch blijft hij realistisch. Volgens de acteur zal alles ook afhangen van andere inzendingen, maar hij hoopt dat het verhaal ook de Amerikaanse harten zal veroveren. Buladó draaide tot de extra maatregelen nog in de bioscoop en zal begin 2021 ook te zien zijn op Netflix.

NieuwsFilm

meest populair