Buladó (2020)

Mooie magisch-realistische film over een Curaçaos meisje dat gevangen zit tussen twee culturen.
play

6,3 details

  • Familiefilm
  • Nederlandse Antillen
  • Nederland
Nederlandse Antillen

De elfjarige Kenza (Tiara Richards) woont samen met haar vader Ouira (Everon Jackson Hooi) en opa Weljo (Felix de Rooy) op een autosloperij in de binnenlanden van Curaçao. De twee mannen zijn elkaars tegenpolen: Ouira is een kordate, rationele politieagent, terwijl Weljo zich identificeert met de oorspronkelijke bewoners en de spiritualiteit van het eiland. Wanneer de relatie tussen Ouira en Weljo steeds verder op de spits gedreven wordt, zoekt de eigenzinnige Kenza vastberaden naar haar eigen weg tussen de twee uitersten. De nuchtere mentaliteit van Ouira biedt haar niet altijd meer wat ze nodig heeft en geleidelijk stelt ze zich steeds meer open voor de mystieke en geruststellende tradities van haar opa.

Alt titel
Vliegende Vissen Verdrinken Niet
Regie
Eché Janga
Cast
Everon Jackson Hooi, Felix de Rooy, Chanella Hodge, Vanessa Abad.
Release
25.09.2020
Release NL
01.10.2020
Release DVD
20.01.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Eché Janga | Scenario: Esther Duyster en Eché Janga | Cast: Tiara Richards (Kenza), Everon Jackson Hooi (Ouira), Weljo (Felix de Rooy), e.a. | Speelduur: 86 minuten | Jaar: 2020

Kenza is een elfjarig meisje dat woont in de binnenlanden van Curaçao. Het eigenzinnige kind zit gevangen tussen twee werelden, die van de rationaliteit en die van de mystiek. Thuis speelt een conflict tussen haar ordelijke vader, die politieagent is, en haar opa, die juist bijzonder veel verbondenheid voelt tot magie en zijn caribische roots. Al snel probeert ze zelf een weg te vinden tussen deze twee uitersten, die de verschillen tussen de Nederlandse en de Antilliaanse cultuur blootleggen. Buladó is een geslaagde film over deze twee conflicterende elementen. Het prachtige camerawerk en de mooie vorm van magisch realisme maken deze innerlijke strijd op fraaie wijze voelbaar.

Het elfjarige meisje heeft haar moeder nooit gekend. Dit gebrek aan een moederlijke figuur begint op deze leeftijd een steeds groter gemis te worden. Zeker als ze ook nog eens voor het eerst ongesteld wordt. De vader van Kenza kan moeilijk met haar emoties omgaan. Zo spijbelt ze nogal veel en ook op school is ze vaak betrokken bij ruzies. Haar opa fascineert haar wel. Hij heeft constant een fles drank in de hand, maar zit vol mooie verhalen over hun voorouders en geesten.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Buladó Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Buladó

acties