Is Captain Marvel de eerste mutant van het Marvel Cinematic Universe?

Is Captain Marvel de eerste mutant van het Marvel Cinematic Universe?

Is er stiekem iets anders aan de hand met mutanten in het MCU?

Er komt een moment dat het Marvel Cinematic Universe een expliciete rol heeft voor de X-Men. De mutanten komen dus naar het filmuniversum. Maar de afgelopen 12 jaar mocht Marvel de term 'mutant' niet gebruiken, omdat het daar de rechten niet op had.

Doordat Disney Fox heeft overgenomen, is dat veranderd. Nu gaat het verhaal al dat Wanda Maximoff en haar broer Pietro uiteindelijk mutanten blijken te zijn. Maar is er ook een gerucht dat niemand minder dan Captain Marvel ook een mutant is.

De Tesseract
Dat heeft allemaal te maken met de rol van de Tesseract in de film Captain Marvel. De film speelt zich in 1995 af en laat zien dat Carol Danvers blootgesteld werd aan een gigantische hoeveelheid energie. Daar kreeg ze haar krachten uit. Volgens de site Screen Rant lijkt het erop dat zij de krachten ook al had.

"Captain Marvel kreeg fenomenale krachten toen ze blootgesteld werd aan de energie van de Tesseract, en de Kree geloofden dat zij die energie in zich opgezogen had. Maar het vreemde is, hoewel ze al decennia haar krachten gebruikt, lijkt Carol Danvers haar energie niet opgebruikt te hebben. Het kan echt niet zijn dat ze een oneindige hoeveelheid energie in zich opgenomen had, dus er moet iets anders aan de hand zijn. De meest logische conclusie moet wel zijn dat ze, net als de Scarlet Witch, geen krachten kreeg door de Tesseract, maar dat die iets losmaakten in haar", schrijft Screen Rant.

NieuwsFilm

meest populair