Easter egg 'The Mandalorian' zorgt voor plotprobleem 'Star Wars: Return of the Jedi'

Easter egg 'The Mandalorian' zorgt voor plotprobleem 'Star Wars: Return of the Jedi'

Een leuke easter egg zorgt voor een probleempje.

Lees dit enkel als je de eerste aflevering van The Mandalorian al gezien hebt. Dit artikel bevat namelijk SPOILERS.

The Mandalorian zit vol leuke referenties naar het bredere Star Wars-universum. Het tweede seizoen laat onder meer het harnas van Boba Fett zien. Maar aan het eind zien we hem in het echt.

Maar er zit meer in de aflevering. Zo horen we de mensen van Mos Pelgo praten over de tweede Death Star, waarvan de explosie te zien is op het holonet. Daarnaast zie je tekst in de fictieve taal van Aurebesh. Voor de gemiddelde kijker zegt dat niets, maar sommige die hard Star Wars-fans kunnen dat vertalen. En dat onthult het volgende:

"Luke weet natuurlijk niet dat het Galactic Empire in het diepste geheim is met het bouwen van een nieuw bewapend ruimtestation, dat nog krachtiger is dan de eerste gevreesde Death Star."

Vreemde verwijzing
Dat is vreemd, want het verbreekt de continuïteit van de franchise. Screen Rant legt het goed uit: "Het is een mooie verwijzing naar de oorspronkelijke trilogie van George Lucas. Maar dat er gesproken wordt over Luke Skywalker en het feit dat het Keizerrijk een tweede Death Star bouwt, is onlogisch. Het superwapen was net voor deze scène namelijk verwoest. En de tekst is in het canon te zien, dus verbreekt de tijdlijn."

Een groot probleem is dat natuurlijk niet; het is maar een easter egg, maar een foutje is het helaas wel.

NieuwsFilm

meest populair