Algemeen

Nieuwe 007 voor 'No Time to Die' is bevestigd

De 25e Bond-film wordt revolutionair.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Eigenlijk had No Time to Die al op Blu-ray en streaming beschikbaar moeten zijn, maar door corona moeten we nu nog wachten tot ten minste april 2021. En dit zorgt er uiteraard voor dat er steeds meer details bekend worden. Nu is een bepaald gerucht bevestigd.

In hoeverre we dit nog als een SPOILER kunnen ervaren is uiteraard aan jou, maar er doet al een tijdje een gerucht de ronde dat actrice Lashana Lynch (Captain Marvel) in de 25e Bond-film de rol speelt van Nomi, de MI6-agent 007. De actrice sprak erover met Harper's Bazaar.

In gesprek met de site zei ze dat er veel online geklaag is dat ze mogelijk de nieuwe 007 speelt. "Ik moet mezelf eraan herinneren dat dit het onderwerp van gesprek is en dat ik deel uitmaak van iets dat heel, heel revolutionair zal zijn," aldus Lynch die zich realiseert dat haar rol impact gaat hebben, en eigenlijk al heeft.

100% authentiekee Black-experience
"Een personage dat te glad is, een stereotype personage? Dat is volledig in strijd met waar ik voor sta," zei Lynch over dat ze de eerste zwarte vrouw is die 007 speelt. "Ik wilde geen kans voorbij laten gaan als het ging om wat Nomi zou kunnen vertegenwoordigen. Ik zocht naar minstens één moment in het script waar leden van het zwarte publiek met hun hoofd zouden knikten. Maar ik ben blij dat hun echte leven is vertegenwoordigd."

En daar is ook waar ze voor staat. "In elk project waar ik deel van uitmaak, ongeacht het budget of genre, moet de Black-experience die ik presenteer 100 procent authentiek zijn," aldus Lynch. No Time to Die staat gepland voor 2 april 2021.30 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Bigds9fan

Avatar

Een vrouw als 007?

Hoe erg ik ook voor sterke vrouwen in films en series ben (Danger Girl mag een film van komen, Wonder Woman en Captain Marvel zijn geweldig.) dit is gewoon fout.

Pascal08

Avatar

Op zich logisch dat een positie als 007 agent niet kleur of gender bepalend is.
Tactisch gezien lijkt het mij onhandig als ze op een feestje moet zijn midden in hartje van de zuidpool op een geheime installatie waar alleen maar blanke witte boze mannen rondlopen met een drang naar wereld dominantie en daar is opeens een donkere vrouw met een Engels accent die zich probeert te mengen tussen al die iluminati heren.
Succes!

Fluffer

Avatar

Als 007 alleen maar een nummer was dan ja misschien maar het is ook een naam en dan is het simpelweg geen James Bond film meer.

Arnold_FF7

Avatar

Zo lang ze geen bond heet heb ik er geen moeite voor maar de promotie voor de film maak me niet hoopvol

Maar had liever dat ze een ander nummer had. 007 is James bond en James bond is 007

Renegade

Avatar

007 is James Bond. Maak het nog erger. Als dit het geval is dan is het over voor mij wat betreft. Dit is zo fout.

Master Of Films

Avatar

Poeh hé, zij heeft mooi het 007 nummer te pakken gekregen.
John Boyega kan trots op haar zijn.

Mr.Spooky

Avatar

Als het alleen voor deze film is, vind ik het prima. Anders gaan ze het hele James Bond 007 concept om zeep helpen.

(Niks tegen vrouwen in de hoofdrol, maar geef ze hun eigen plekje, waar ze volledig tot recht komen).

SeanDeNiro

Avatar

Ik stel voor dat ze een remake van Shaft maken met een albino Chinees als Shaft.
James Bond is een blanke Engelsman die vrouwen om zijn vinger windt. Maar dat mag niet meer tegenwoordig want racistisch en seksistisch.
Weg met blank! Leve de diversiteit.

Maac

Avatar

"Black experience".
Ze doelt op haar ervaring als gelijkwaardige burger in een land waarin haar huidskleur geen negatieve invloed heeft op haar rechten en kansen. Denk ik.

Master Of Films

Avatar

Altijd leuk hoe mainstream media met woke clickbait titels omgaan. Neem b.v Indiewire.

Lashana Lynch Overcame Toxic Bond Fans by Reminding Herself a Black Female 007 Is ‘Revolutionary’

STYD

Avatar

Ben benieuwd. Ze heeft wel lef. Het maakt niet uit wat ze doet, mensen zullen er altijd wel iets negatiefs van maken.

We gaan het meemaken.

YodaSide

Avatar

Ze hadden haar beter een ander nummer kunnen geven dan 007, die is en blijft van James Bond.

GreenHornet

Avatar

Ze slaan de plank echt mis ik hoop dat Dr. No haar koud maakt.

Robert E

Avatar

Dus het scenario is als volgt: James Bond gaat in het begin van de film met pensioen, wordt opgevolgd door deze vrouwelijke geheim agent, die helaas na een kwartiertje vermoord wordt, en James Bond (Daniel Craig) wordt van zijn pensioen teruggehaald om de wereld te redden.
Slim gevonden, want op deze manier wordt het anno 2020 noodzakelijke politiek correctheid’s boxje afgevinkt, door een zwarte vrouw in te zetten als held, zonder dat dit afbreuk doet aan het James Bond recept.

STYD

Avatar

Je moet je eigenlijk afvragen hoe het kan dat er zo weinig helden zijn met een andere huidskleur dan blank.

Ik zou zeggen wat gewoon de film af. Je weet nooit wat ze van plan zijn. Maar blijkbaar is het normaal om te klagen over een donkere huidskleur.

Maac

Avatar

STYD "Je moet je eigenlijk afvragen hoe het kan dat er zo weinig helden zijn met een andere huidskleur dan blank."
Misschien een goed idee je telefoon weg te leggen en een keer een boek te lezen. Dan hoef je je dit soort domme dingen niet af te vragen.

Ronin75

Avatar

Dit is geen James Bond meer waar ik op zit te wachten. Dag franchise! Daarnaast ik vind al die films waar vrouwen de grootste sterke mannen door de lucht gooien of KO slaan echt belachelijk worden. Blijf alsjeblieft realistisch. We slaan door.

thealexander

Avatar

Pfff ik stoor me hier zo erg aan. Al die onvrede om NIKS.
Ten eerste omdat dit eigenlijk oud nieuws is dat nu een beetje opgeleukt is en nu is het weer "nieuw nieuws"....
Ten tweede omdat het uit z'n context getrokken is waardoor:
Het ten derde vervelend clickbait is dat er op uit is om negatieve reacties uit te lokken
Ten vierde omdat het telkens weer ook daadwerkelijk die negatieve reacties uitlokt (zie de reeks reacties in de trend "dit is geen James Bond meer / verpest etc)

Het is heel simpel en ook logisch, en ook al vaak gezegd en tevens duidelijk in de trailer te zien:
1. James Bond is begin film al minstens 2 jaar gestopt als 00 (want: die chick werkt er al 2 jaar als 00 en Bond heeft haar niet eerder ontmoet, als ze daarvoor ook al jaren rondliep bij MI6 dan is Bond zelfs nog langer met pensioen).
Zie dit een beetje als de remake van het einde van OHMSS (Bond trouwt en stopt als 007, maar direct sterft zn vrouw, en volgende film is Bond zomaar opeens terug bij MI6... Nu doen ze dit min of meer weer, maar nu verdeeld over 2 films met meer verhaal)
2. Het is logisch dat MI6 de positie van 007 opnieuw gebruikt, Bond is slechts één agent uit velen, waarom zouden ze de "7" jarenlang voor hem gereserveerd houden zonder enige indicatie dat hij ooit terugkomt?
3. Het zou me niks, maar dan ook niks verbazen als het plot vd film langs deze lijn gaat: Bond's droom met zn vrouw valt in duigen > Bond gaat weer naar MI6 > Wereld heeft niet stilgestaan, Bond is uit vorm, gedateerd en vergeten (au) > Bond moet nederig samenwerken met nieuwe 007 > Er gaan dingen fout > Nieuwe 007 komt om het leven? Raakt gehandicapped? ontvoerd/whatever? > Bond moet alles op alles zetten en wins the day > Bond heeft wraak genomen en aangetoond dat hij nog 00 waardig is en mag z'n oude nummer die toevallig net vrij is gekomen weer terug.
Redelijk mooi en semi-happy end voor de quintology van Craig.
Roll credits > James Bond will return.

Het is en blijft altijd de James Bond franchise, niet Jane Bond. Ze spelen alleen heel kort met het idee dat iemand anders een tijdje op de plek van 007 heeft gezeten, meer niet. En dat is een uitgemeten kans om iets tegendraads te doen.

deregtx

Avatar

Is al een jaar bekend... En niet eens een mooie vrouw..

GreenHornet

Avatar

Er zijn mooiere donkere vrouwen. Deze valt vies tegen.

adofmirosch

Avatar

Ok, De franchise is dood.

STYD

Avatar

@Maac pffffff. We hebben het over fictie helden hè. Had je toch wel door of niet? Of denk je dat JB echt bestaat?

Maac

Avatar

^En jij weet hopelijk dat deze fictionele helden geschreven zijn door mensen die echt bestaan toch? Als je je afvraagt waarom de verhoudingen tussen witte en zwarte helden zijn zoals ze zijn, zoek je de antwoorden bij de mensen die deze karakters hebben bedacht en in de context van hun tijd en plaats.

Doen alsof ik denk dat James Bond echt bestaat is behoorlijk wanhopig, zelfs voor jou.

Bigds9fan

Avatar

Ben het met deregtx en GreenHornet eens.

Als je dan zo'n radicale stap neemt doe het dan goed.

Dan open je de film met de nieuwe 00 die uit een vliegtuig springt en een basis infiltreert waarbij ze met veel elegantie een paar "goons" om legt.

Vervolgens doet die de helm af en zwierig haar bevestigt dat het nu een dame is.

Een een sexy Engels accentje maakt het plaatje compleet.

Heb de promo gezien en deze dame oogt en klinkt alles behalve sexy.

Master Of Films

Avatar

Over dames met een andere huidskleur dan blank gesproken.

Mijn vermoeden is dat Halle Berry als Jinx, Michelle Yeoh als Wai Lin en Naomie Harris als Miss Moneypenny veel meer kick ass 007/Bond vrouwen zijn ipv Lashana Lynch.

Er is nog weinig beeldmateriaal vrijgegeven van Lynch, maar wat ik zie in deze beelden laat Lynch enkel 0,0 charisma en 99% arrogantie zien.

deregtx "Is al een jaar bekend... En niet eens een mooie vrouw."
Schril contrast tov Naomie Harris, Léa Seydoux en Ana de Armas.

Darkmanwls81

Avatar

Ze speelt 007 he, niet james bond. 007 is gewoon een codenaam voor een spion.

Maac

Avatar

Exit STYD.

Artificialis

Avatar

Moet je dat originele artikel ook zien.. Een hele photoshoot en verhaal erbij. Kijk mij de zwarte vrouwelijke Bond zijn. En dan een lap tekst gevuld met één en al zwart en vrouwelijk slachtofferschap. Ik zou doodmoe van mijzelf worden als ik elke dag zo obsessief met mijn etniciteit en geslacht bezig zou zijn. Laat het los mens.

Eddie Singer

Avatar

And roll credits....

Dan mag Darth Vader ook door een zwarte drag-queen gespeeld worden....'May the black queer Force be with us'...
'Shaka Zulu', of beter zelfs, 'Black Panther' mogen dan ook door een blanke man gespeeld worden....of liever door een Europese blanke vrouw...het liefst met rood haar. Geen probleem. Heerlijk divers. Historisch of fictief correct maakt niet meer uit in Filmland.

Treurig dat 'etnische minderheden'....(zijn het er wel minder?) of 'rassen' die zogenaamd ondervertegenwoordigd zijn in films/series, op de wijze in ons gezicht worden geduwd.
Ik denk dat leden van de James Bond-fanclub niet met hun hoofd knikken, maar met hun hoofd schudden...'Nee' schudden dan vooral. The producers shake our heads and stir our minds.
Om te stangen kunnen we straks misschien roepen dat Grace Jones uit 'A View To A Kill' een beter zwarte vrouw was dan deze dame Smiley face

Tuurlijk, '007' is maar een nummer. '2020' is in dat geval dan ook maar een getalletje.
In de verhaallijn zal het allemaal wel meevallen.

Hopelijk kunnen leden van het witte publiek met hun hoofd knikken naar aanleiding van deze bijdrage. In elke bijdrage, ongeacht budget of genre moet de White-experience die ik presenteer 100 procent authentiek zijn, aldus ikzelf....

NieuwsFilm

meest populair