Michael J. Fox over impact Parkinson op acteercarrière

Michael J. Fox over impact Parkinson op acteercarrière

De 'Back to the Future'-acteur is zeer beperkt.

Michael J. Fox werd al op jonge leeftijd wereldberoemd. De acteur was namelijk te zien in de Back to the Future-trilogie. Een glansrijke carrière leek op hem te wachten, maar 22 jaar geleden maakte hij bekend dat hij aan de ziekte van Parkinson leed, iets waar zijn acteercarrière meer en meer onder begint te lijden.

Zo zegt Fox tijdens een recent interview: ''Mijn kortetermijngeheugen is naar de knoppen. Ik was altijd heel goed in dialogen uit het hoofd leren maar voor mijn laatste paar rollen, waarvoor ik heel wat tekst had, heb ik echt flink afgezien''.

Problemen
Helaas blijft het daar niet bij, want ook spreken gaat moeilijker. Hij oefent dan ook vaak om zijn uitspraak te verbeteren. Verder kan hij ook niet langer gitaar spelen, tekenen en dansen, waardoor hij zich nu op het schrijven heeft gestort.

''Gelukkig kan dat nog wel en ik doe het graag. De sleutel is dankbaarheid en daarna komt aanvaarding. Je moet optimistisch blijven, aanvaarden wat er is gebeurd en het een plaats geven. Dan bekijk je wat je nog met je leven kan doen, hoe je nog kan genieten en ga je door''

Nog acteren?
Fox acteert de laatste jaren dan ook heel wat minder en focust zich voornamelijk op zijn gezin. Toch sluit hij een comeback niet uit: ''De laatste paar jaar waren zeker moeilijker, maar ik voel me toch gezegend. Het leven is mooi''.

NieuwsFilm

meest populair