BREAKING: Johnny Depp stapt per direct uit 'Fantastic Beasts'-franchise op verzoek van Warner Bros.

BREAKING: Johnny Depp stapt per direct uit 'Fantastic Beasts'-franchise op verzoek van Warner Bros.

Zijn rol zal nu worden overgenomen door andere acteur.

Johnny Depp stopt met zijn rol als de duistere tovenaar Gellert Grindelwald in de Fantastic Beasts-franchise. Dat doet hij op verzoek van filmstudio Warner Bros., zo meldt de acteur vrijdag op Instagram. Depps vertrek volgt enkele dagen nadat hij zijn lasterzaak tegen The Sun heeft verloren.

Bekijk de afbeelding
"Ik wil graag laten weten dat Warner Bros. mij heeft verzocht om te stoppen met mijn rol als Grindelwald en dat ik dat verzoek respecteer en heb geaccepteerd", schrijft Depp.

Warner Bros. bevestigt het vertrek van Depp in een statement. "We willen Johnny bedanken voor het werk dat hij heeft geleverd", reageert de studio.

Productie Fantastic Beasts 3 in gevaar?
Warner Bros. laat ook weten inmiddels een zoektocht te zijn begonnen naar een geschikte vervanger. Daarbij lijkt enige haast wel geboden, want de opnames van de derde Fantastic Beasts-film zijn in september al gestart. Vermoedelijk horen we dan ook spoedig welke acteur het (tover)stokje van Depp overneemt.


Grote gevolgen voor carrière?
Het vertrek van Depp volgt nadat maandag bekend werd dat de acteur de lasterzaak die hij had aangespannen tegen The Sun heeft verloren. Depp klaagde die Britse tabloid aan nadat hij in een artikel werd neergezet als 'vrouwenmepper'.

Volgens de rechter is het bewijs dat Depp zijn ex-vrouw Amber Heard meermaals heeft mishandeld overtuigend genoeg om hem als zodanig te kunnen bestempelen.

Depp bevestigt overigens in zijn statement in hoger beroep te zullen gaan, maar de uitspraak lijkt dus nu al grote gevolgen te hebben voor zijn acteercarrière. Zijn imago heeft immers een flinke dreun opgelopen.

De kans dat Depp nu bijvoorbeeld nog terugkeert voor een zesde avontuur als Jack Sparrow in de Pirates of the Caribbean-reeks lijkt nihil. Studio's zullen zich niet zo snel willen binden aan een controversiële filmster.

Fantastic Beasts 3 moet in de zomer van 2022 in de bioscopen verschijnen.

NieuwsFilm

meest populair