Keanu Reeves heeft lot 'Speed'-franchise in handen

Keanu Reeves heeft lot 'Speed'-franchise in handen

Jan de Bont ziet het wel zitten.

In 1994 boekte de Nederlandse regisseur Jan de Bont een groot succes met de actiefilm Speed met Keanu Reeves in de voornaamste hoofdrol. Een tweede deel flopte zonder Reeves en deze week werd Bont gevraagd of hij een derde deel ziet zitten.

In gesprek met Collider zei Bont dat een derde deel zeker mogelijk is. Het ligt aan het verhaal en volgens hem is een belangrijke voorwaarde de terugkeer van de bekendste gezichten.


[i]"Het hangt ervan af hoe het verhaal is, denk ik. Over het algemeen ben ik geen grote fan van vervolgfilms. In mijn contract stond dat ik een vervolg moest maken. Als het moet, dan moet je ook de cast hebben die dat zou willen doen. Anders dan moet je een hele nieuwe film maken.[i]

"Omdat een deel van de eerste zo veel over hem ging. En was ook onhandig. Hij was de held en dat werkte erg goed bij hem, maar niet bij andere acteurs. En het is echt moeilijk om datzelfde soort gevoel terug te krijgen [in een vervolg]."

Speed een succes, Speed 2 een flop
Het eerste deel uit 1994 was een groot succes. Met een budget van $30 miljoen werd er ruim $350 miljoen opgehaald aan de wereldwijde bioscoopkassa's. In Speed 2: Cruise Control keerde alleen Sandra Bullock terug. Die film, ook van De Bont, kostte tussen de $110 en 160 miljoen en kwam niet verder dan $165 miljoen.



NieuwsFilm

meest populair