Waarom Brie Larson (Captain Marvel) zichzelf een enorme lelijkerd vond

Waarom Brie Larson (Captain Marvel) zichzelf een enorme lelijkerd vond

De beroemde actrice voelde zich lang een buitenbeentje in het altijd stralende Hollywood.

Brie Larson heeft vroeger veel last gehad van de hoge, idealistische schoonheidsstandaarden in Hollywood. De actrice zat zelfs zo met haar uiterlijk, dat ze zichzelf lelijk begon te vinden. Inmiddels kijkt ze gelukkig een stuk positiever in de spiegel, zo vertelt Larson in een openhartig interview met GQ.

"Ik geloof niet in schoonheidsstandaarden. Ik heb mezelf jarenlang lelijk en een buitenbeentje [erdoor] gevonden", vertelt Larson. "Het heeft lang geduurd voordat ik helemaal comfortabel was met mezelf".

Uiteindelijk wist Larson al die negatieve gedachten de baas te worden. "Hetgeen me uiteindelijk geruststelde is de gedachte dat ik kan zijn wie ik maar wil zijn", licht ze toe.

De Captain Marvel-ster vindt het jammer wanneer mensen, waar dan ook ter wereld, net als zij vroeger oncomfortabel zijn met hun eigen lichaam. "Het breekt mijn hart wanneer mensen niet het gevoel hebben veilig te zien in hun eigen lichaam", vertelt ze.

Larson hoopt haar bekendheid dan ook te gebruiken om iets voor hen te kunnen betekenen. "Mijn ultieme doel in het leven is alles doen binnen mijn macht om ervoor te zorgen dat mensen de vrijheid hebben om zichzelf uit te drukken en te zijn wie ze willen zijn - wat dat ook is en wetende dat dat ook kan veranderen", aldus de Amerikaanse beroemdheid.

NieuwsFilm

meest populair