Algemeen

Bezuinigingen Walt Disney Company raken nu ook filmdivisies

Disney Studios en Searchlight worden getroffen

door Niels van Arkel om 16:07 in Algemeen
De Walt Disney Company wordt de laatste tijd flink getroffen door bezuinigingen en ontslagen vanwege de moeilijkheden van de coronacrisis. De laatste tijd bleef het bij de televisiezenders en de parken, maar nu zijn ook de filmdivisies aan de beurt.

Het zou volgens Deadline gaan om een handjevol ontslagen bij de studio waar live-action films als The Little Mermaid gaan worden gemaakt. Daarnaast wordt ook Searchlight Pictures getroffen.

Searchlight
Searchlight, die sinds de overname van 20th Century Fox onderdeel is van de Company, zal zes mensen moeten ontslaan.

Het gaat gelukkig om een stuk minder mensen dan bij ESPN: daar gaat zo'n beetje zes procent van de gehele bedrijfstak de laan uit.

Lionsgate
Disney is het enige bedrijf dat wordt geraakt: Lionsgate kan 15% van haar mensen voorlopig niet meer betalen en ook Sony Pictures moest flink wat mensen ontslaan.Nomadland
De komende film van de Searchlight-divisie van Disney is Nomadland, die in Amerika in december van dit jaar en in Nederland in januari 2021 uitkomt.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Decepticon

Avatar

Ik had even de hoop te lezen dat Disney 20th Century Fox weer zou moeten verkopen, om het bedrijf rijk te houden. Smiley face

NieuwsFilm

meest populair