Algemeen

Hauer-docu op NFF

door FilmTotaal op 29.08.2006 om 20:25 in Algemeen
Op 4 oktober zal tijdens het Nederlands Film Festival een documentaire over Rutger Hauer in première gaan. Regisseuse Simone de Vries volgde de nu 62-jarige acteur gedurende twee jaar met tussenpozen. De publiciteitsschuwe Hauer praat in de docu openhartig over zijn veelzijdige carrière en de relatie met zijn vrouw.

In zijn lange loopbaan speelde Hauer meer dan honderd rollen. Zijn grote doorbraak was de ridderserie Floris van Paul Verhoeven uit 1969. In de jaren daarop werkte het tweetal vaker samen, in films als Turks Fruit, Soldaat van Oranje en Spetters. Daarna vertrok Hauer naar Hollywood, waar hij bekend werd door zijn rollen in Blade Runner en The Hitcher. Na vele B-films gedaan te hebben dook hij recentelijk nog op in Sin City en Batman Begins.

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Michaell

Avatar

''Na vele B-films gedaan te hebben dook hij recentelijk nog op in Sin City en Batman Begins.'' Ach ja, als je maar met iets bezig bent.

Thiver

Avatar

Toch jammer dat die comeback maar tijdelijk lijkt te zijn. Zijn huidige filmprojecten zijn weer van het oude (bedenkelijke) niveau. Toevallig deze avond Batman Begins bekeken en hij blijft toch echt een sterke acteur.

Denman

Avatar

Ook een van de rijkste acteurs van Hollywoord dacht ik. Omdat hij juist in zoveel films heeft gespeeld (of het nu B is of niet) heeft hij zoveel geld verdiend

dja

Avatar

Zelfs zijn B films zijn geniaal: Blind Fury :W

NieuwsFilm

meest populair