'Fantastic Beasts 3': Wat is er aan de hand met Johnny Depp en wat zijn de oplossingen?

'Fantastic Beasts 3': Wat is er aan de hand met Johnny Depp en wat zijn de oplossingen?

Hoe moet Warner Bros. met deze ontwikkelingen omgaan?

Acteur Johnny Depp was in twee The Wizarding World-films te zien als Gellert Grindelwald. Ook was hij druk bezig met de opnames van Fantastic Beasts 3, waarin hij wederom die rol zou spelen.

Maar nadat hij een smaadzaak tegen de Britse tabloid The Sun verloor, vroeg Warner Bros. de acteur om te vertrekken. Vorige week bleek dat Depp akkoord ging met het verzoek. Dat ondanks dat de filmstudio en zelfs schrijfster J.K. Rowling in eerste instantie vierkant achter Depp bleven staan.

Vrouwenmepper Johnny Depp
De Britse tabloid The Sun schreef in april 2018, naar aanleiding van de steun die Rowling uitsprak, een verontwaardigd artikel. Dat had als titel: "Hoe kan J.K. Rowling 'oprecht gelukkig' zijn dat vrouwenmepper Johnny Depp in de nieuwe Fantastic Beasts-film gecast is?" Daarop klaagden Depp en zijn team The Sun aan voor smaad.

Het artikel waarin hij voor vrouwenmepper uit werd gemaakt, had "serieuze schade aan zijn persoonlijke en professionele reputatie" aangericht. Maar na een lange strijd in de rechtbank, werd besloten dat The Sun in zijn recht stond met de titel. Enkele dagen later stapte Depp uit de Fantastic Beasts-franchise, iets dat hij op verzoek van Warner Bros. deed.

En nu?
We weten van Warner Bros. dat er gezocht gaat worden naar een nieuwe acteur om de rol van Gellert Grindelwald te spelen. Wat sommige fans betreft, is niemand minder dan Colin Farrell de meest geschikte acteur voor de rol. Hij speelde in Fantastic Beasts and Where to Find Them de rol van Percival Graves.

Graves veranderde aan het einde van de film in Depp, waar fans behoorlijk teleurgesteld op reageerden. Het werk van Farrell was namelijk ijzersterk en ze hadden hem maar wat graag weer gezien. Vooral zijn laatste speech in de film, waarin hij de wetten die voorkomen dat tovenaars zich mogen openbaren bij dreuzels, ter discussie stelt, was knap.

Wat fans betreft, zou Percival Graves dan ook terug moeten keren. Het zou ook zomaar kunnen dat uiteindelijk gezegd wordt dat Grindelwald gewoon dit uiterlijk aanneemt om zijn vijanden bij MACUSA boos te maken, of dat het eigenlijk zijn echte uiterlijk is.

Andere acteurs
Los van Farrell zijn er nog heel wat andere acteurs die de rol van Grindelwald echt wel op zich kunnen nemen:
Robert Downey Jr.: RDJ is ontzettend charismatisch en speelde al lange tijd geen schurk meer. Misschien is het daar eens tijd voor?
Dan Stevens: Deze jonge acteur weet overtuigend een schurk te spelen en is tegelijk ook meeslepend. Wie weet zou hij een sterke Grindelwald kunnen zijn?
Michael Shannon: Een andere optie is Shannon, die al eens vaker te zien was als een doodenge slechterik. Eentje die echt goed een rol vol losgeslagen gekheid weet te spelen.
Tom Hardy: Deze kameleon kan zo'n beetje alles. Hij speelde al eens een heldhaftige piloot, maar was ook te zien als maniakale terrorist.
Adam Driver: Deze karakteracteur was misschien wel de beste schurk in de Star Wars-franchise. Aangezien Grindelwald wel wat empathie kan gebruiken, zou Driver dat prima kunnen dragen.


NieuwsFilm

meest populair