De Marvel-film 'Captain Marvel' heeft diepere betekenis

De Marvel-film 'Captain Marvel' heeft diepere betekenis

Waar ging de superheldenfilm nou eigenlijk om?

Waar gaat de Marvel-film Captain Marvel eigenlijk over? Ja, we zien de heldin in verschillende fases van haar leven. En we zien hoe ze haar krachten leert gebruiken. Maar er is meer. Het blijkt dat de schrijver vooral keek naar bepaalde karaktereigenschappen waar we allemaal mee te maken hebben.

In gesprek met Discussing Film sprak Captain Marvel schrijver Meg LeFauve over hoe ze tot het verhaal in de Marvel-film met Brie Larson kwamen. Het blijkt dat het eigen falen en de eigen kracht belangrijke inspiratiebronnen zijn geweest:


"Ik herinner me dat ik Nicole [Perlman] een artikel stuurde over het leren van coderen aan meisjes. En hoe ze daar problemen mee hadden doordat meisjes maar bleven stoppen. Ik zei: 'Laten we het hier eens over hebben. Waarom gebeurt dit? Waarom wordt meisjes geleerd dat ze geen fouten mogen maken? Waarom wordt meisjes geleerd dat ze hun eigen kracht niet kunnen omarmen?'

En een deel van het omarmen van je kracht is mislukking, het vermogen om te falen en het meer als feedback te zien in plaats van als een onderdeel van jezelf. Er waren een hoop zaken waar we nieuwsgierig naar waren, over onszelf en onze vrienden. Er waren veel gesprekken. We hebben veel van onze eigen ervaringen gebruikt."



NieuwsFilm

meest populair