Warner Bros. toont berouw na kritiek 'The Witches'

Warner Bros. toont berouw na kritiek 'The Witches'

De Roald Dahl-film flink onder vuur.

Een paar dagen geleden werd duidelijk dat er van de maatschappij kritiek was op de film The Witches die in de States recent op HBO Max verscheen. De duistere familiefilm van regisseur Robert Zemeckis zou namelijk weinig respect tonen voor mensen met een lichamelijke handicap.

Eerder liet hoofdrolspeler Anne Hathaway al weten de keuzes niet zo handig te vinden en nu komt filmstudio Warner Bros. met een spijtbetuiging:


"Wij, de filmmakers en Warner Bros. Pictures, zijn diep bedroefd om te horen dat onze weergave van de fictieve personages in The Wtiches aanstootgevend zijn voor mensen met een handicap. Bij het aanpassen van het originele verhaal hebben we samen met ontwerpers en kunstenaars gewerkt aan een nieuwe interpretatie van de katachtige klauwen die in het boek worden beschreven.

Bekijk de afbeelding

Bekijk de afbeelding
Het was nooit de bedoeling dat kijkers het gevoel kregen dat de fantasierijke, niet-menselijke wezens bedoeld waren om hen te vertegenwoordigen. Deze film gaat over de kracht van vriendelijkheid en vriendschap. We hopen dat gezinnen en kinderen van de film kunnen genieten en dit krachtige, met liefde gevulde thema kunnen omarmen."

Ondertussen is The Witches dus al even in de States te zien via de streamingdienst HBO Max. In Nederland zou de film op 18 november in première gaan en wie weet gebeurt dit ook nog, zij het misschien een dag later.

NieuwsFilm

meest populair