Algemeen

Warner Bros. toont berouw na kritiek 'The Witches'

De Roald Dahl-film flink onder vuur.

door Bram de Groot om 14:25 in Algemeen
Een paar dagen geleden werd duidelijk dat er van de maatschappij kritiek was op de film The Witches die in de States recent op HBO Max verscheen. De duistere familiefilm van regisseur Robert Zemeckis zou namelijk weinig respect tonen voor mensen met een lichamelijke handicap.

Eerder liet hoofdrolspeler Anne Hathaway al weten de keuzes niet zo handig te vinden en nu komt filmstudio Warner Bros. met een spijtbetuiging:


"Wij, de filmmakers en Warner Bros. Pictures, zijn diep bedroefd om te horen dat onze weergave van de fictieve personages in The Wtiches aanstootgevend zijn voor mensen met een handicap. Bij het aanpassen van het originele verhaal hebben we samen met ontwerpers en kunstenaars gewerkt aan een nieuwe interpretatie van de katachtige klauwen die in het boek worden beschreven.
Het was nooit de bedoeling dat kijkers het gevoel kregen dat de fantasierijke, niet-menselijke wezens bedoeld waren om hen te vertegenwoordigen. Deze film gaat over de kracht van vriendelijkheid en vriendschap. We hopen dat gezinnen en kinderen van de film kunnen genieten en dit krachtige, met liefde gevulde thema kunnen omarmen."

Ondertussen is The Witches dus al even in de States te zien via de streamingdienst HBO Max. In Nederland zou de film op 18 november in première gaan en wie weet gebeurt dit ook nog, zij het misschien een dag later.

17 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Judge Dredd

Avatar

Waar sommige mensen zich wel niet allemaal druk om maken... Ze zijn toch ook kaal, maar kale mensen hoor je niet zeuren. Maar ja, je kan vandaag de dag bijna niks meer zeggen of doen zonder dat iemand zich beledigd voelt.

Sietzet

Avatar

Het gaat echt helemaal de verkeerde kant op met de gevoeligheid van de mensheid

Decepticon

Avatar

Jezus Christus het gaat inderdaad echt helemaal de verkeerde kant op met de gevoeligheid van de mensheid. Godgeklaagd het is echt niet normaal meer.

Is goed om te lezen dat WB zich niet direct verontschuldigd, maar het betreurd dat een groep mensen zich herkent in fantasierijke niet-menselijke wezens.

Dwergen1999

Avatar

Ik heb zelf een beperking. Ik zie het probleem niet waar mensen zich druk om maken. Ze maakte zich ook niet druk om gollem.

Gigan72

Avatar

Dit gaat helemaal nergens over.
Wat is het volgende ..ze hebben een te grote neus en dat is een dan een belediging iemand met een grote neus.

Judge

Avatar

De verAmerikanisatie van de wereld duurt voort. Walgelijk.

gbfan

Avatar

Alweer?

Artificialis

Avatar

Johnny Depp ontslaan omdat zijn ex de hele boel bij elkaar liegt. Dat is pas een reden voor berouw. Amber Heard nog in je films laten opdraven, dat is pas respectloos. Uiteraard hoef ik The Witches niet meer te zien. Warner Bros. kan de rambam krijgen.

don lukas

Avatar

#cancelHBOmax!!1!

Maac

Avatar

Artificialis "Warner Bros. kan de rambam krijgen."
Totdat ze films uitbrengen die de moeite waard zijn om deze principes eventjes opzij te zetten natuurlijk. Dit soort uitspraken betekenen nogal weinig als je op de pauzeknop kan duwen wanneer het je uitkomt, vind je niet?

Sunspot

Avatar

Pffff, wat een wereld

kokosnoot

Avatar

Overgevoelige mensen devalueren alleen maar de roep om begrip van anderen. Zou ik dat verzinnen of is het observatie?! Alles met mate..proportioneel, anders is het ongezond en schiet het zijn doel voorbij.

Master Of Films

Avatar

don lukas "#cancelHBOmax!!"
Neem aan dat je geen Zack Snyder's Justice League wilt zien. Smiley face

Onomatope

Avatar

Kritiek van de film... vanuit de maatschappij... owkeej dan...

kokosnoot

Avatar

Btw..die heksen hebben ook lelijke tanden!! Dus Excuus over gebit! En snel!

Chris23

Avatar

O, excuus voor mensen met rare handen?
Maar geen excuus voor een onnodige , niet leuke film?

NieuwsFilm

meest populair