Waarom deze beroemde acteur zwijgt over daders seksueel misbruik

Waarom deze beroemde acteur zwijgt over daders seksueel misbruik

Matthew McConaughey vertelt in zijn memoires openhartig over zijn traumatische gebeurtenissen.

Matthew McConaughey kwam in zijn recent verschenen memoires Greenlights met de opvallende onthulling dat hij in zijn tienerjaren meermaals seksueel is misbruikt. Details van die incidenten deelt de acteur echter niet. In een nieuw interview legt hij uit waarom.

Matthew McConaughey (51) schrijft in zijn boek dat hij op zijn vijftiende werd gechanteerd om seks te hebben. De acteur, die erg gelovig is, dacht toen dat hij in de hel zou belanden, omdat hij seks had gehad voor het huwelijk. Op zijn achttiende is hij aangerand door een man toen hij bewusteloos achterin een bestelbus was.

De Hollywoodster gaat echter verder niet in op die traumatische incidenten. Waarom niet? "Ik wilde die details alleen delen als ik een constructieve manier had om dat te doen die voor andere mensen herkenbaar zou kunnen zijn", vertelt McConaughey, "maar ik voorzag ook een risico dat de media specifiek die details eruit zouden plukken en omschrijven als voyeurisme. Ik zag de headlines al voor me".

McConaughey had naar eigen zeggen geen zin in artikelen waarin de details over die gebeurtenissen breed zouden worden uitgesmeerd, ook en vooral omdat hij zich nooit een echt slachtoffer heeft gevoeld. "Ja, ik was op die momenten het slachtoffer. Maar dat is nooit het gevoel heb ik nooit meegedragen gedurende mijn leven", licht de True Detective-ster toe. "Ik was ook al wat ouder. Misschien als ik jonger was geweest dat ik wel meer verward zou zijn geweest".

NieuwsFilm

meest populair