Zo kan 'Fantastic Beasts 3' het nieuwe uiterlijk van Grindelwald uitleggen

De franchise kan het makkelijk oplossen.

Johnny Depp keert niet terug als Gellert Grindelwald in Fantastic Beasts 3. Gelukkig zal het voor Warner Bros. waarschijnlijk niet zo heel complex zijn om dat uitgelegd te krijgen in de toverfilm.

Depp is de afgelopen jaren in een nare scheidingsstrijd met zijn ex-vrouw Amber Heard verwikkeld geraakt. Zij beschuldigde hem onder meer van mishandeling. Alhoewel Warner Bros. en schrijfster J.K. Rowling eerst achter Depp stonden, is dat nu anders. Nadat de acteur een smaadzaak tegen The Sun verloor, werd hem gevraagd op te stappen. Dat deed Depp.

Hoe nu verder?
Warner Bros. liet al weten dat het van plan is om een nieuwe acteur te zoeken voor de rol van Gellert Grindelwald. Hoe die zoektocht gaat is nog niet heel duidelijk, al zal dat niet gehaast gaan gebeuren. De film is namelijk uitgesteld naar 2023, waarmee men alle tijd heeft om een goede opvolger te vinden.

Wie dat moet worden is natuurlijk de vraag, al zeggen sommige fans dat niemand minder dan Colin Farrell de voornaamste kanshebber is. Die speelde in de eerste Fantastic Beasts-films de rol van Percival Graves, die aan het eind van de film een vermomming van Grindelwald bleek te zijn.

Het is magie
Maar hoe kan Fantastic Beasts 3 het vertrek van Depp in-universe uitgelegd krijgen? De franchise heeft natuurlijk heel veel mogelijkheden: centraal staat immers magie. In de film zou zomaar eens een polyjuice potion gebruikt kunnen worden, waarmee Grindelwald zijn uiterlijk kan veranderen.

Grindelwald veranderde eerder al zijn uiterlijk om eruit te zien als Percival Graves, waarvoor hij een human transfiguration-spreuk gebruikte. Dat zou hij nu weer kunnen doen, waarmee de franchise dus best makkelijk weg kan komen met een nieuw uiterlijk.

Grote rol
Hoe dan ook ontkomt men er niet aan om het personage opnieuw te casten. De filmreeks, die vijf delen moet tellen uiteindelijk, draait namelijk om de oorlog van Grindelwald tegen de tovergemeenschap. Uiteindelijk krijgen we te zien hoe er een magische oorlog gelanceerd wordt en zien we Grindelwald in 1945 duelleren met Albus Dumbledore.

NieuwsFilm

meest populair