Algemeen

Gerard Butler terug voor 'Night Has Fallen'

Vierde film in de Fallen-reeks.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
We zagen hem al in Olympus Has Fallen uit 2013, London Has Fallen uit 2016 en Angel Has Fallen uit 2019. En nu keert acteur Gerard Butler voor een derde keer terug als Mike Banning!

De fans van de reeks zullen blij zijn, want via Collider wordt duidelijk dat de vierde film officieel in de maak is en de titel Night Has Fallen krijgt. Het is regisseur Ric Roman Waugh (Shot Caller) die opnieuw plaats neemt achter de camera, nadat hij eerder Angel Has Fallen opnam.

Duistere, onverwachte wending
Volgens Millennium Media-president Jeffrey Greenstein krijgen we "een nieuw avontuur vol met ontroerende en gave momenten rond de personages, met meer unieke actie". Ook zal het verhaal "een duistere, onverwachte wending nemen".

De film heeft een script van Robert Mark Kamen (Taken). Na dit vierde deel zouden ook nog een vijfde en zesde film moeten verschijnen en er zou gewerkt worden aan een tv-serie in de Has Fallen-wereld. De opnames vinden plaats in Europa.

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Wilskracht

Avatar

Vierde film dus de derde keer dat hij terugkeert.

Master Of Films

Avatar

Zozo. Een deel 4 in de Butler Has Fallen reeks.
Toch stiekum benieuwd. Mede omdat Waugh bij betrokken is.

Olympus Has Fallen & Angel Has Fallen waren voor mij wel vermakelijk. Suspension of disbelief was acceptabel. Sterker nog Olympus Has Fallen is een veel betere film dan de vergelijkbare White House Down van Emmerich. White House Down nam zichzelf veel te serieus en werd daardoor zo saai.

Daartegen was London Has Fallen echt pure bagger. Imho zijn er grenzen met onzin. Londen ging hier ver over heen. Plus het voelde veel meer als een herhaling van het 1e deel. Nee, geen fan van deel 2.

Angel had gelukkig Nick Nolte als troef ingezet. Dat Banning's vrouw is gerecast (Piper Perabo ipv Radha Mitchell) stoorde mij niet, dit ivm continuïteit. Sterker nog, je hoeft Londen niet eens te zien. Eigenlijk is het een prima opvolger voor Olympus. Ik geef toe dat de drones wellicht iets te veel van het goede is. Maar het wordt gered door aardige editing. Het snobisme is hierdoor overboord gegooit. Smiley face

Gigan72

Avatar

En daar na komt hij terug in The Curtain Has Fallen.

Indy5

Avatar

Formule wordt nog verder uitgemolken, die skip ik.

Civilian Supreme

Avatar

Ik zit met smart te wachten op Christmas has fallen.

Ik vond deel 1 een redelijke actiefilm maar best wel matig uitgevoerd. Deel 2 is idd best wel slecht en deel 3 vond ik dan weer ontzettend meevallen. Denk zelfs nog de beste van de 3, al zegt dat niet veel.
Ik zie liever een film als Den of Thieves van Butler.

Decepticon

Avatar

Ik vind Angel Has Fallen juist het minste deel en vind London een stuk beter.
Olympus is een perfecte Die Hard kloon, echt een goede kwaliteit actiefilm.
Maar wat mij betreft maken ze meer delen en hopelijk kunnen wel een beetje leuke verhalen bedenken en wat kwaliteit behouden. Want als deze lijn wordt doorgezet, komt het imo niet goed.

Nitec

Avatar

Super films, lekker om naar te kijken......

NieuwsFilm

meest populair