Wow! Dit waren de 'Star Wars'-plannen van George Lucas

Wow! Dit waren de 'Star Wars'-plannen van George Lucas

Met een heel nieuwe (bekende) schurk.

Het voelt alsof de Star Wars-vervolgfilms voorlopig controversiëler zullen blijven dan de prequelfilms. Toch best opmerkelijk, want toen die films van George Lucas uitkwamen, zorgden ze voor heel wat gedoe bij teleurgestelde fans.

Het boek The Star Wars Archives: Episodes I-III 1999-2005 onthult nieuwe details. Daaruit blijkt dat George Lucas overwogen had om Darth Maul als nieuwe superschurk te nemen in de vervolgfilms. Darth Talon zou verder een Darth Vader-achtige rol krijgen; Leia Organa de Supreme Chancellor en Luke SKywalker zou zich richten op de wederopbouw van de Jedi Order.

Nieuwe details
We hebben natuurlijk heel wat nieuwe details uit het boek. We zetten het voor je op een rij:
Darth Maul had een leerling, een vrouw, Darth Talon. Zij zou de nieuwe Darth Vader worden. Dit zijn de twee hoofdschurken van de trilogie. Nadat het Keizerrijk ten val is gekomen, wordt Maul een soort godfather.
De films draaien om Leia die probeert de Republiek weer op te bouwen. Ze moet proberen de controle over te nemen van een heel stel gangsters, die dat nu in handen hebben. Dat was ook het voornaamste verhaal van de nieuwe trilogie.
De films speelden zich een paar jaar na Return of the Jedi af.
Er is veel nadruk voor de onderwereld, waarbij Stormtroopers zich gevestigd hebben op heel nieuwe planeten.
Luke Skywalker probeert de Jedi order opnieuw op te bouwen. Er waren er ooit dik 100.000 en nu zijn er nog tussen de 50 en 100 over. De Jedi moeten weer vanuit het nieuws opkomen, dus het is aan Luke om een nieuwe generatie twee of drie jarigen te vinden, en hen te trainen.
Aan het eind van de trilogie is Luke Jedi Master en is hij geslaagd in die opzet.
Leia eindigt de films als de Supreme Chancellor die alles leidt. Zij is wat Lucas betreft dus de echte Chosen One.


NieuwsFilm

meest populair