Sandra Bullock als Neo in 'The Matrix'

Sandra Bullock als Neo in 'The Matrix'

Grappig: wat als Sandra Bullock de hoofdrol had.

Het is bijna niet voor te stellen, maar Keanu Reeves was niet de eerste keuze voor de rol van Neo in The Matrix. De Wachowski's hadden namelijk flink wat andere acteurs op het oog. Opvallend is dat Sandra Bullock op het lijstje stond.

De op dat moment bijzonder populaire Bullock zou zelfs de eerste keuze zijn geweest van Warner Bros. Producent Lorenzo di Bonaventura moest de actrice namelijk aantrekken en als dat zou lukken moest het script worden herschreven. Bullock weigerde en greep later naast de rol als Trinity, het personage dat werd ingevuld door Carrie-Anne Moss.

Twee keer Bullock als Neo
Nu heeft de digitaal ontwerper ApexForm de actrice haar dan toch als Neo afgebeeld in twee ontwerpen. Het is maar moeilijk voor stellen dat The Matrix even zo succesvol was geweest met de actrice in de hoofdrol.


Will Smith ook niet als Neo
Overigens was ook Will Smith in beeld voor de heldenrol. Hij wees de rol als Neo af om een cowboy te gaan spelen in Wild Wild West. Smith zag de rol niet zitten omdat hij geen vertrouwen had in de ambitieuze bullet time-special effects.

NieuwsFilm

meest populair