Featured

'Star Wars' legt eindelijk dit mysterie uit

Na dik veertig jaar...

door Jim Pedd om 22:30 in Featured
Star Wars heeft in de afgelopen jaren heel wat details onthuld over de mysterieuze Cave of Evil op de planeet Dagobah. Maar een nieuw boek, dat onderdeel uitmaakt van het canon van de franchise, legt er het meeste over uit.

De grot was voor het eerst te zien in de film The Empire Strikes Back. Luke Skywalker betreedt die grot, en denkt dat hij daar geconfronteerd wordt door Darth Vader. Hij wint hun duel, maar realiseert zich daarna dat hij een visioen zag, met zijn eigen gezicht onder het masker van Darth Vader.

De Cave of Evil
Het boek From a Certain Point of View: The Empire Strikes Back duikt in de film en doet dat vanuit het perspectief van verschillende personages. Een van de hoofdstukken wordt verteld vanuit het perspectief van de vormloze entiteit die in de Cave of Evil woont.

De entiteit is er een millennium geweest en heeft in al die tijd talloze Force-gebruikers gezien. Door die interacties leerde de entiteit concepten als tijd, gedachten, herinneringen en angst kennen. Die combinatie maakte dat het leerde kennen wie de grot betreedt, en daardoor kon het hun diepste angsten projecteren. Interessant genoeg is het Yoda die de grot meermaals betreden heeft, iets wat niemand anders heeft gedaan in die duizend jaar.

De planeet Degobah
De Force is heel sterk op de planeet Degobah. Een van de voornaamste redenen daarachter, ligt in die Cave of Evil. Dat is mooi, en wellicht dat we de komende tijd meer gaan leren via de The High Republic-boeken.

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

centr1no

Avatar

De drang om in boeken alles uit te moeten leggen wat ook maar enigszins vaag is begint uit de hand te lopen.
Als je alle mysteries gaat uitleggen en verklaren dan blijft er niks over om te fantaseren.
Het verandert space fantasy in science fiction.
Lucas zelf besefte dat helaas al te laat toen hij in de prequels van de force een kwantificeerbaar iets wilde maken.

Nitec

Avatar

Centr1no
Je hebt helemaal gelijk, ik wordt aardig duizelig van al die verhalen.... laat ze zien op het witte doek! Al komt mandalorian aardig in de buurt......super!

chefry1983

Avatar

Misschien moet men films gaan maken over hoe de boeken het starwars universum uitleggen.
Ik geef centrino gelijk, er blijft zo niets over om over te fantaseren

JohanDK

Avatar

Door al dat uitleggen is Star Wars niets meer dan een grap geworden.. Als er een ding uitgelegd moet worden dan is het wel hoe het is godsnaam mogelijk is dat een bedrijf als Disney het binnen een paar jaar voor elkaar heeft gekregen om de hele Star Wars Magie compleet met de grond gelijk te maken..

KlingKlang

Avatar

@JohanDK: Helemaal gelijk! Disney is een kanker die dingen opvreet en ze dan kapot maakt. Alles draait om geld, geld, geld. Dat was natuurlijk ook daarvoor zo, maar Disney gaat gewoon nog het stapje verder en verkoopt zelfs de ziel van producten.

Altijd, vanaf Episode VI, gek op Star Wars geweest. Maar ik word wel een beetje moe van het alles moeten uitleggen. Laat dingen gewoon een mysterie blijven, zijn omdat ze zijn. Meer boeken e.d. maakt het SW universum echt niet beter.

NieuwsFilm

meest populair