'Star Wars' legt eindelijk dit mysterie uit

Na dik veertig jaar...

Star Wars heeft in de afgelopen jaren heel wat details onthuld over de mysterieuze Cave of Evil op de planeet Dagobah. Maar een nieuw boek, dat onderdeel uitmaakt van het canon van de franchise, legt er het meeste over uit.

De grot was voor het eerst te zien in de film The Empire Strikes Back. Luke Skywalker betreedt die grot, en denkt dat hij daar geconfronteerd wordt door Darth Vader. Hij wint hun duel, maar realiseert zich daarna dat hij een visioen zag, met zijn eigen gezicht onder het masker van Darth Vader.

De Cave of Evil
Het boek From a Certain Point of View: The Empire Strikes Back duikt in de film en doet dat vanuit het perspectief van verschillende personages. Een van de hoofdstukken wordt verteld vanuit het perspectief van de vormloze entiteit die in de Cave of Evil woont.

De entiteit is er een millennium geweest en heeft in al die tijd talloze Force-gebruikers gezien. Door die interacties leerde de entiteit concepten als tijd, gedachten, herinneringen en angst kennen. Die combinatie maakte dat het leerde kennen wie de grot betreedt, en daardoor kon het hun diepste angsten projecteren. Interessant genoeg is het Yoda die de grot meermaals betreden heeft, iets wat niemand anders heeft gedaan in die duizend jaar.

De planeet Degobah
De Force is heel sterk op de planeet Degobah. Een van de voornaamste redenen daarachter, ligt in die Cave of Evil. Dat is mooi, en wellicht dat we de komende tijd meer gaan leren via de The High Republic-boeken.

NieuwsFilm

meest populair