Melissa McCarthy zamelde per ongeluk geld in voor anti-homo en -abortusclub

Melissa McCarthy zamelde per ongeluk geld in voor anti-homo en -abortusclub

Melissa McCarthy biedt haar excuses aan voor deze onhandige liefdadigheidsactie.

Melissa McCarthy past voortaan wel wat beter op voordat ze haar naam aan een goed doel verbindt. De actrice lanceerde onlangs een campagne om twintig liefdadigheidsinstellingen in het zonnetje te zetten, maar daar bleek een rotte appel tussen te zitten waarover behoorlijk wat ophef is ontstaan. Inmiddels heeft McCarthy zelf ook gereageerd.

Melissa McCarthy lanceerde onlangs een campagne genaamd 20 Days of Kindness waarmee ze twintig dagen lang twintig verschillende goede doelen in het zonnetje zet. Dit ter promotie van haar aankomende film Superintelligence, die op HBO Max zal verschijnen. Er is echter ophef ontstaan over een van die goede doelen: Exodus Cry.

Exodus Cry is een christelijke organisatie die zich inzet voor "het afschaffen van de sekshandel en commerciële seksuele uitbuiting". De baas van deze stichting, Benjamin Nolo, is een bekende tegenstander van lhbti'ers en abortus. Toen fans van McCarthy haar dat lieten weten, besloot ze snel de samenwerking met deze organisatie stop te zetten.

"Het is ons ter ore gekomen dat een van de twintig goede doelen die wij steunen met deze actie voor dingen staat die tegen onze waarden indruisen", reageert McCarthy op de ophef die hierover was ontstaan in een video op Instagram. "We hebben een fout gemaakt en ik wil iedereen die mij hierop gewezen heeft dan ook bedanken".

"Ik kan alleen maar zeggen dat ik hoop dat dit de andere doelen niet schaadt, want zij verrichten echt geweldig werk", concludeert ze. "Het spijt ons ontzettend".



NieuwsFilm

meest populair