'Star Wars: The Phantom Menace' zou de franchise helemaal verpesten

'Star Wars: The Phantom Menace' zou de franchise helemaal verpesten

Dat kreeg George Lucas duidelijk te horen van Fox.

George Lucas werd door 20th Century Fox gewaarschuwd dat hij "de franchise zou vernietigen" als hij door zou gaan met zijn plannen om The Phantom Menace te laten draaien om een tienjarige Anakin Skywalker, de toekomstige Darth Vader. Daar ging hij toch mee door.

Lucas castte in de film Jake Lloyd om een jonge Anakin te spelen. Hij speelde een slaaf die door de Jedi Qui-Gon Jinn en Obi-Wan Kenobi aangetroffen werd op de woestijnplaneet Tatooine en daar extreem begenadigd in de Force blijkt te zijn. Zo erg dat de Jedi hem meenemen naar Coruscant, waar Anakin getraind wordt om als Chosen One balans naar de Force te brengen.

Beter van niet
Uit het boek The Star Wars Archives blijkt dat Fox liever geen jonge Anakin wilde zien. "Je gaat de franchise vernietigen, je gaat echt alles verpesten", vertelde Fox aan Lucas. En hij kreeg te horen dat hij "een film maakte die niemand wilde zien."

Lucas geeft wel toe dat zijn film waarschijnlijk "makkelijker in de markt te zetten" zou zijn geweest met een tiener-Anakin en 18-jarige Padmé Amidala. Maar "dat was niet het verhaal. Ik heb het gehouden zoals het bedoeld was. Je kan niet te veel voor de markt doen. Het is hetzelfde met de fans. Zij verwachten altijd veel, heel veel, en willen een film die hun leven zou veranderen. Je weet dat je dat niet kan doen. Het is maar een film. Dus ik vertelde gewoon het verhaal."

NieuwsFilm

meest populair