Fantheorie 'Star Wars: Revenge of the Sith' eindelijk bevestigd

Fantheorie 'Star Wars: Revenge of the Sith' eindelijk bevestigd

Eindelijk weten fans het zeker.

George Lucas een oude fantheorie rond Revenge of the Sith bevestigd. In zijn prequelfilms volgden we Anakin Skywalker en zijn reis richting het moment dat hij Darth Vader wordt.

In een interessant gesprek dat hij voerde in het kader van een boek over zijn plannen, The Star Wars Archives 1999-2005, bevestigde Lucas de theorie over wie nou eigenlijk de vader is van Anakin Skywalker.

Emperor Palpatine
In Star Wars: Revenge of the Sith vertelt Palpatine aan Anakin Skywalker het verhaal van Darth Plagueis. Hij was een machtige Sith die het vermogen zou hebben gehad om leven te scheppen met behulp van de Force.

Fans dachten daarna meteen terug aan The Phantom Menace, waarin Qui-Gon Jinn van Shmi Skywalker te horen kreeg dat Anakin geen vader had. Veel fans dachten daarop dat Palpatine ervoor verantwoordelijk was dat Anakin ontstond.

Nu blijkt dat die fantheorie klopt. Lucas wilde dat inderdaad het geval laten zijn, maar besloot het maar niet expliciet te maken. In de oorspronkelijke scène was het zelfs zo dat Palpatine dit zei tegen Anakin: "Ik heb al die jaren gewacht tot jij je lotsbestemming zou vervullen." Daarna zou hij gezegd hebben dat hij "de macht van de Force gebruikt had om de midi-chlorians te laten beginnen met de celdeling" die leidde tot de conceptie van Anakin.

NieuwsFilm

meest populair