Algemeen

Peter Jackson voor Dambusters

door FilmTotaal op 01.09.2006 om 10:43 in Algemeen
Op Peter Jacksons regisseerlijst staat voorlopig alleen Lovely Bones in de planning (voor 2008), maar op het produceer-front is hij iets actiever. De 44-jarige Nieuw-Zeelander gaat uiteraard de verfilming van Halo produceren en gisteren werd bekend dat hij zich ook zal bemoeien met Dambusters, een nieuwe verfilming van het bijna gelijknamige boek (The Dam Busters) van Paul Brickhill uit 1951. Daarin wordt verslag gedaan van "Operation Chastise", waarbij de Royal Air Force tijdens de Tweede Wereldoorlog Duitse dammen bombardeerde met speciale bommen die over het water stuiterden, om zo de torpedo-netten te omzeilen.

De film wordt het regiedebuut voor Christian Rivers, die al vanaf Braindead met Jackson samenwerkt als 'creature and gore effects technician', en zich bij King Kong inmiddels heeft opgewerkt tot 'animation director'.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Thiver

Avatar

Ik heb al eens gehoord van dit project, maar ik dacht altijd dat Jackson zelf zou regisseren. Ach, als producent heb ik ook wel vertrouwen in hem.

master3d

Avatar

Is wel is op Discovery geweest. Was een docu over piloten die het na gingen doen, echt te moeilijk;) vliegtuig moest precies snel genoeg en precies te goede hoogte hebben. Navigatie was een spijker met een draadje ofzo? Wel een spannend verhaalSmiley face

NieuwsFilm

meest populair