Netflix-film 'Army of the Dead' van Zack Snyder zit vol echte zombies

Netflix-film 'Army of the Dead' van Zack Snyder zit vol echte zombies

Wat nou visuele effecten?

Zack Snyders aankomende Netflix-film Army of the Dead wordt nog behoorlijk interessant. In de film is blijkbaar bijzonder veel gebruik gemaakt van 'echte' zombies, in plaats van zombies via visuele effecten.

Er wordt op filmsets natuurlijk steeds meer gebruik gemaakt van visuele effecten. Vooral in horror is dat een onfortuinlijke ontwikkeling. Visuele effecten zijn vaak niet zo goed als wanneer iets 'echt' gemaakt wordt. Vooral voor horror wordt er gelukkig nog genoeg geleund op praktische effecten.

90% echt
Snyder vertelde aan TheFIlmJunkee dat de zombies in Army of the Dead voor 90 procent praktisch gemaakt zijn. Snyder vertelde ook zijn uiterste best gedaan te hebben om de actiescènes zo meeslepend mogelijk te maken.

"90 procent van onze zombies zijn praktisch gemaakt. De zombie-oorlog, de actiescènes en de gevechten, mijn collega Damon Caro met wie ik al langer samenwerk, en ik hebben samen heel hard gewerkt aan gestoorde zombie-actie. Wat volgens mij echt opwindend is aan deze film, is de toon. De film is leuk, maar je ziet echt totaal gestoorde zombieactie."

NieuwsFilm

meest populair