Trailer oorlogsfilm 'De Slag om de Schelde': duurste Nederlandse film in 10 jaar

Episch oorlogsdrama onder regie van Matthijs van Heijningen.

In december verschijnt er een Nederlandse oorlogsfilm die inzoomt op de vergeten slag om de Schelde, die bekend staat als één van de belangrijkste en heftigste veldslagen in West-Europa. De titel is dan ook De Slag om de Schelde en hieronder zie je via September Film de eerste trailer en poster.

De film van regisseur Matthijs van Heijningen (The Thing, 2011) en scenarioschrijver Paula van der Oest (Tonio) heeft de volgende officiële synopsis:


November '44. Op het Zeeuwse Walcheren vechten tienduizenden geallieerden en Duitsers tegen elkaar. De wegen van een Nederlandse jongen die voor de Duitsers vecht, een verdwaalde Engelse gliderpiloot en een tegen wil en dank in het verzet betrokken Zeeuws meisje kruisen elkaar. Ze worden geconfronteerd met cruciale keuzes die gaan over hun eigen en andermans vrijheid.

Eerste trailer De Slag om de Schelde
Met rollen voor onder meer Gijs Blom, Susan Radder, Jamie Flatters en Tom Felton is het $14 miljoen kostende De Slag om de Schelde de grootste Nederlandse productie van de afgelopen 10 jaar.


De film verschijnt op 17 december 2020 in de Nederlandse bioscopen en ergens in 2021 verschijnt de film exclusief op Netflix, met de titel titel The Forgotten Battle. Hierboven zag je de trailer en hieronder zie je het bijhorende affiche.

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair