Video

Trailer oorlogsfilm 'De Slag om de Schelde': duurste Nederlandse film in 10 jaar

Episch oorlogsdrama onder regie van Matthijs van Heijningen.

door Bram de Groot om 22:30 in Video
In december verschijnt er een Nederlandse oorlogsfilm die inzoomt op de vergeten slag om de Schelde, die bekend staat als één van de belangrijkste en heftigste veldslagen in West-Europa. De titel is dan ook De Slag om de Schelde en hieronder zie je via September Film de eerste trailer en poster.

De film van regisseur Matthijs van Heijningen (The Thing, 2011) en scenarioschrijver Paula van der Oest (Tonio) heeft de volgende officiële synopsis:


November '44. Op het Zeeuwse Walcheren vechten tienduizenden geallieerden en Duitsers tegen elkaar. De wegen van een Nederlandse jongen die voor de Duitsers vecht, een verdwaalde Engelse gliderpiloot en een tegen wil en dank in het verzet betrokken Zeeuws meisje kruisen elkaar. Ze worden geconfronteerd met cruciale keuzes die gaan over hun eigen en andermans vrijheid.

Eerste trailer De Slag om de Schelde
Met rollen voor onder meer Gijs Blom, Susan Radder, Jamie Flatters en Tom Felton is het $14 miljoen kostende De Slag om de Schelde de grootste Nederlandse productie van de afgelopen 10 jaar.


De film verschijnt op 17 december 2020 in de Nederlandse bioscopen en ergens in 2021 verschijnt de film exclusief op Netflix, met de titel titel The Forgotten Battle. Hierboven zag je de trailer en hieronder zie je het bijhorende affiche.13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Jacobatje

Avatar

Ik ben echt blij dat Nederland deze films kan maken. Maar ik ben gewoon eerlijk, ik vond de trailer best verwarrend. Ik begreep niet helemaal wat het verhaal gaat betekenen. Het ziet er allemaal mooi uit en ik ga hem ook hoog waarschijnlijk in de bioscoop kijken. Maar ik wil nog even dat wow gevoel krijgen.

Marklar

Avatar

Ziet er goed uit. Zeker voor een Nederlandse productie. Ben zeker benieuwd!

Inartie

Avatar

Ziet er goed uit, maar ik verwacht er niet te veel van. Ben bang dat het persoonlijke drama van het Nederlandse gezien een grote rol gaat spelen en dat de echte slag een beetje op de achtergrond blijft. Dus meer dramafilm dan oorlogsfilm.

23VDV23

Avatar

^Alsof persoonlijk drama nou persé iets slechts is. Het is nou juist de mix en afwisseling tussen de twee die doorgaans goede films maakt, waarbij de menselijke kern altijd belangrijker is om eventueel spektakel te laten binnen komen. Ik ben ook geen groot fan van Nederlandse films en moet zeggen dat ik de Nederlandse acteurs er ook weer flets vind uitspringen qua performance. Maar verder ziet dit er voor Nederlandse begrippen waanzinnig uit.

Inartie

Avatar

^^
Niks mis met een goede combinatie. Laat ik het dan andes zeggen, ik ben bang dat het familiedrama de boventoon gaat voeren en dat de actie/de slag weinig aandacht krijgt. Waarschijnlijk hebben we de hoogtepunten al gezien in de trailer.

Zoiets als Het Bombardement. Ging vooral om een liefdesverhaal en het echte bombardement niet echt gezien.

edvawa

Avatar

Tijdens de opnames had ik al zwaar mijn twijfels over deze film (1 dag voor opnames nog een grote groep mensen zoeken die soldaat moeten spelen etc.), maar na het zien van de trailer wordt dit gevoel helaas nog niet veel beter. Ook de regisseur is niet de grote naam waar je op hoopt bij een film als dit, dit is toch iets totaal anders dan een commercial filmen. Het lijkt ook meer een familie drama te worden dan dat het daadwerkelijk de slag om de Schelde weergeeft. Hoe is een film als dit de duurste Nederlandse film in 10 jaar? Zelfs een groots spectakel als Michael de Ruyter was goedkoper???
Ik zal de film zeker wel gaan zien, maar helaas wel met lage verwachtingen.

Lewis

Avatar

Toch wel beetje benieuwd naar...

RicoB

Avatar

@edvawa bedoel je die opnames in het puntje van Zeeland in de modder en het vele wachten in de wind en de dag ervoor met de tanks?

diablo1973

Avatar

Ai die trailer ziet er m.i. niet goed uit, veel bombarie maar het komt bij mij meer als een soort van Pearl Harbour achtige drama film over dan dat het een serieus spannende oorlogsthriller ala Zwartboek of Bankier van het Verzet betreft. Hopelijk valt de film toch mee.

HarryHole

Avatar

Goede trailer, maar wie heeft die synopsis geschreven? Het lijkt wel het verhaal van een jeugdfilm, waarbij je GTST-acteurs voor je ziet. Daar gaat de beeldvorming mis: drie jongeren wiens wegen kruisen. Who the hell cares? Ik wil gewoon de slag zien vanuit het perspectief van een soldaat, zoals met 1917 het geval was. Maar dit is typisch Nederlands, zo'n synopsis. Bij De Storm was er ook een slaapverwekkende samenvatting, terwijl de film zelf best te doen was. Hopelijk is dat hier ook het geval.

TwinsA

Avatar

Heel knap! Vooral mooi beeld en decor! Deze zal ik niet overslaan.

Master Of Films

Avatar

Inartie "Ziet er goed uit, maar ik verwacht er niet te veel van. Ben bang dat het persoonlijke drama van het Nederlandse gezien een grote rol gaat spelen en dat de echte slag een beetje op de achtergrond blijft. Dus meer dramafilm dan oorlogsfilm."

Inartie "Niks mis met een goede combinatie. Laat ik het dan andes zeggen, ik ben bang dat het familiedrama de boventoon gaat voeren en dat de actie/de slag weinig aandacht krijgt. Waarschijnlijk hebben we de hoogtepunten al gezien in de trailer.

Zoiets als Het Bombardement. Ging vooral om een liefdesverhaal en het echte bombardement niet echt gezien."

Dit.

NieuwsFilm

meest populair