Celebrity

De reden waarom George Clooney zijn beste vrienden elk een miljoen dollar gaf

De acteur laat zich er voor het eerst over uit.

door FilmTotaal om 13:03 in Celebrity
George Clooney is een van de bekendste en geliefdste acteurs vandaag de dag. Toch heeft hij ook mindere momenten gekend. In een recent interview liet hij weten dat zijn beste vrienden hem door een lastige periode geholpen hebben en om ze te bedanken kregen ze elk maar liefst 1 miljoen dollar.

Dit deed hij in 2013 en de schenkingen van Clooney waren dus ook al langere tijd bekend, maar nu heeft hij zich voor het eerst zelf uitgelaten over deze beslissing: ''Ik was destijds 52 en ik zat op dat moment niet lekker in mijn vel. Ik heb bij mijn vrienden op de bank kunnen slapen toen ik het moeilijk had. Ze schoten me geld voor wanneer dat nodig was. Ze waren er voor mij op de momenten dat ik ze het hardst nodig had''.

Cadeautje
Volgens de tweevoudig Oscar-winnaar had hij dan ook nooit zo succesvol kunnen zijn zonder zijn beste vrienden: ''Ik wilde ze bedanken. Ik dacht bij mijzelf: wat gebeurt er als ik word geraakt door een bus? Ik bedoel, ze staan allemaal al in mijn erfenis. Maar dat was een risico dat ik niet wilde nemen''.

De acteur legt uit dat hij daarom besloot om alvast een voorschot te geven aan zijn vrienden. Zo ging hij naar een bank in Los Angeles om 14 miljoen dollar in contanten te halen. Vervolgens kocht hij veertien tassen om het geld in te doen.

Verassing
Op een avond nodigde hij zijn vrienden uit en hield hij een monoloog. "Ik liet een wereldkaart zien met alle plekken die ik dankzij hun hulp heb bezocht. Toen stelde ik mijzelf een vraag: 'Hoe kan ik de mensen terugbetalen die dat mogelijk hebben gemaakt?'. Daarop antwoordde ik: 'Wellicht met 1 miljoen dollar!'"

NieuwsFilm

meest populair