Algemeen

Leonardo DiCaprio eiste herschrijving scenario van nieuwe Scorsese-film

Het was een onderdeel van een hoop trammelant achter de schermen.

door Steven van der Vegt om 17:44 in Algemeen
Een paar jaar geleden werd bekengemaakt dat Martin Scorsese als volgende project zou gaan werken aan de boekverfilming Killers of the Flower Moon. Eigenlijk zouden in maart dit jaar de opnames van start gaan, maar deze werden wegens het coronavirus uitgesteld. Vervolgens ontstond er een hoop problematiek voor de productie.

Oorspronkelijk zou de film uit de koker van filmstudio Paramount komen. Met het uitstel wegens de globale pandemie, het immer stijgende budget van de film en de eisen van Leonardo DiCaprio brak hen echter het zweet uit. Uiteindelijk kwam Apple in het spel en nam de productie over. De vermeende eisen van DiCaprio, die plots een ander personage wilde spelen en grote delen van het script aangepast wilden zien worden, lijken nu te worden bevestigd door scenarist Eric Roth.

Scenario voor 50% aangepast
Aanvankelijk zou DiCaprio het hoofdpersonage spelen. Gaandeweg leek hij zijn zinnen te zetten op een rol naast de schurk van de film, gespeeld door Robert De Niro. Het lijkt voor een hoop consternatie te hebben gezorgd als we de scenarist moeten geloven, die zich onlangs uitsprak in een podcast. "Leonardo en ik hadden een hoop discussie omdat hij wat dingen veranderd wilde zien. Hij won de helft van deze discussies, ik de andere helft. Ik werkte al vier of vijf jaar aan deze film, maar inmiddels is het scenario dus vijftig procent aangepast" besluit Roth.

Naar verluidt beginnen de opnames nu een jaar later, zijnde in maart 2021. Het blijft dus nog even afwachten om te zien of de inmenging van DiCaprio tot een goede film zal leiden.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Indy5

Avatar

50% is niet mis, zo zie je maar de macht van een top acteur.Benieuwd of het resultaat dan 100% is.

Gimli II

Avatar

Gaandeweg leek hij zijn zinnen te zetten op een rol naast de schurk van de film, gespeeld door Robert De Niro

In het echt is hij ook een schurk!

Wilskracht

Avatar

Voor de mensen die nog weleens een boek lezen is het echt een aanrader. Een ongelooflijk verhaal

NieuwsFilm

meest populair