Celebrity

Zoontje (5) van verdronken 'Glee'-actrice begint rechtszaak

De gemeente zou de veiligheidsvoorschriften niet hebben nageleefd.

door FilmTotaal om 15:17 in Celebrity
Naya Rivera verdronk deze zomer tijdens een vaartochtje met haar vijfjarige zoontje Josey op Lake Piru. De nabestaanden menen dat de dood van de Glee-actrice mede te wijten is aan nalatigheid van de gemeente en de verhuurders van het bootje en zijn daarom een rechtszaak gestart, die is ingediend namens Rivera's zoontje.

De nabestaanden van Naya Rivera (33) willen dat Ventura County, United Water Conservation District en Parks and Recreation Management aansprakelijk worden gesteld voor haar dood. Ryan Dorsey, de ex-man van de actrice en vader van haar zoontje, is daarvoor naar de rechtbank gestapt.

Dorsey meent dat de Rivera's dood voorkomen had kunnen worden. Zo zou het gehuurde bootje niet aan de veiligheidsnormen hebben voldaan. "De boot was niet uitgerust met een ladder, touw, anker, radio of andere veiligheidsmechanismen om te voorkomen dat zwemmers gescheiden worden van hun boot", schrijft zijn advocaat in de rechtbankpapieren.

Ook materialen om te blijven drijven, zoals een reddingsboei, zouden hebben ontbroken, wat volgens Dorsey illegaal is in Californië. Hierbij moet wel worden opgetekend dat het rapport van de lijkschouwer, dat na het incident is opgesteld, dat beeld weerspreekt. Zo zou Josey gevonden zijn met een reddingsvest om.

Daarnaast vindt Dorsey het onbegrijpbaar dat er rond het meer geen enkel waarschuwingsbord stond. De gemeente had bezoekers van het stuwmeer moeten wijzen op de sterke stroming en de wisselende dieptes, meent hij. Deze omstandigheden hebben mogelijk ook mede bijgedragen aan de tragische dood van Rivera. Eerder werd gezegd dat de actrice "een gevecht tegen de natuur had verloren".

NieuwsFilm

meest populair