Deze dinosaurus debuteert straks in 'Jurassic World: Dominion'

Deze dinosaurus debuteert straks in 'Jurassic World: Dominion'

Jurassic World: Dominion introduceert mogelijk een beveerde dino.

Er is weer een nieuwe dinosaurus onthuld die een plek zou krijgen in Jurassic World: Dominion, namelijk de Pyroraptor. Deze dinosaurus is nog niet eerder vertoond in de franchise, maar regisseur Colin Trevorrow zou er in elk geval voor gekozen hebben hem te introduceren.

Uit setfoto's van Jurassic World: Dominion zou blijken dat de Pyroraptor een van de nieuwe bedreigingen vormt. Er is weinig bekend over de nieuwe dinosaurus, al wist de site Screen Rant een mooi artikel te schrijven over het beest.

De Pyroraptor
De Pyroraptor werd voor het eerst in 2000 door paleontologen omschreven. ZIjn naam betekent zoiets als 'vuurdief', en het was een echt roofdier. Hij liep op twee poten en heeft vooraan twee lange armachtige poten met grote klauwen. Ook had het beest een dunne staart. Verder was hij van top tot teen bedekt met veren en kon hij schijnbaar goed klimmen. Dat laatste zal nodig zijn geweest, want de Pyroraptor was niet veel hoger dan een menselijke knie.

Hoe trouw Jurassic World: Dominion aan deze feiten blijft, is maar zeer de vraag. We weten dat de films bepaalde elementen van dinosaurussen aanpassen. De Velociraptor was in het echt bijvoorbeeld een stuk kleiner dan in de films. Bovendien had hij ook veren, die we in de films niet te zien kregen.


Bekijk de afbeelding

Met veren!?
Tegelijk was de Pyroraptor wel te zien in de mobiele games Jurassic World: Alive en Jurassic World: The Game, waarin hij wel veren had. Hij was daarmee de enige dinosaurus in de franchise met veren. De vraag is nu natuurlijk of dat in de uiteindelijke film ook het geval zal zijn.

Het beest dat op de filmset te zien was, had in elk geval wel veren. Maar dat was een animatron, die nog met CGI opgepimpt zal worden. De kans is dus aanwezig dat hij geen veren heeft als hij af is, al lijkt die kans klein.

Welke rol?
Gespeculeerd wordt dat de Pyroraptor in dit geval ook echt zo klein zal zijn als hij in het echte leven was. Jeff Goldblum vertelde recent over een scène in de film waarin zijn personage samen met die van Sam Neill en Laura Dern "opgesloten zit in een kleine ruimte", waarin ze lastig gevallen worden door een nieuwe dinosaurus.

Dan zou de kleine Pyroraptor natuurlijk wel levensgevaarlijk kunnen zijn. Zeker weten doen we het voorlopig niet, want de film staat gepland voor release in juni 2022.

NieuwsFilm

meest populair