Algemeen

George Lucas verdedigt 'Star Wars: The Phantom Menace' tegen criticasters

Star Wars: The Phantom Menace begint wat stom, maar Lucas steunt het nog altijd.

door Jim Pedd om 10:08 in Algemeen
Regisseur George Lucas reageert in een nieuw interview op de kritiek die hij kreeg over het plot van The Phantom Menace. Met die film herlanceerde hij de bioscoopfilms. De film was een groot succes, vooral omdat het de eerste Star Wars-film was sinds 1999.

The Phantom Menace bracht meer dan 1 miljard dollar op aan de wereldwijde box office, maar voldeed niet aan de hoge verwachtingen van fans. Er werd onder meer geklaagd over het bizarre personage Jar Jar Binks, de irritante jonge Anakin Skywalker en het verhaal dat begon met een handelsconflict.

Zo begint oorlog
George Lucas verdedigt zijn film nu al een kleine twee decennia. In het boek The Star Wars Archives: 1999-2005 is er een uitgebreid interview met Lucas te lezen. Daarin krijgt hij wederom de kans om het verhaal te verdedigen. Dat doet hij dan ook: volgens hem is het verhaal van de film juist heel realistisch.

"Dat is hoe oorlogen beginnen", vertelde Lucas over het handelsconflict. Ook staat hij nog altijd achter de politieke aspecten van de film. "Er is geen coup, er is geen rebellie, er is niets. Ze stemmen voor [Darth Sidious]. Zo gaat dat ook in het echt."

15 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Gigan72

Avatar

Het verhaal van The Phantom Menace en de rest van de prequels zit 100 x beter in elkaar dan die Ep7 .8 en 9 troep van Disney.

milo007

Avatar

Ik keek de prequel trilogie ontzettend graag als kind. De originele vind ik qua effects zelfs een beetje outdated.

Was the phantom niet de eerste Star Wars sinds 1983 ipv 1999?

Paulusie

Avatar

Met hem eens. Het verhaal is op zich prima, het had iets beter uitgewerkt kunnen worden en zonder JarJar. Dat ws echt verschrikkelijk.

Bigds9fan

Avatar

Ach JarJar was tof.

BillySavastano

Avatar

Gewoon niet zo janken, prequels waren goede films

BasMaas

Avatar

The phantom menace is gewoon een goede film. Maul is ook echt wel één van de beste schurken in de films.

adofmirosch

Avatar

Vind het best een prima film. Lang niet zo slecht als vaak beweerd wordt.

Parisan

Avatar

Het is te kijken. Het enige wat ik slecht vind zijn die midichlorians, maar ik heb me er inmiddels bij neergelegd. Voor de rest, kijk eens naar de Darth Jar Jar theorie...

Gimli II

Avatar

Parisan "Het is te kijken. Het enige wat ik slecht vind zijn die midichlorians, maar ik heb me er inmiddels bij neergelegd. Voor de rest, kijk eens naar de Darth Jar Jar theorie..."

Ik snap niet wat er mis is met de midichlorians? Ja, het verpest de mysterie van The Force. Maar zoals Artificialis het zegt: Star Wars is sciencefiction en geen fantasy!

Gigan72

Avatar

Volgens lucas is SW meer science-fantasy dan sciencefiction.

George Lucas has insisted that the Star Wars movies are not science fiction. The franchise creator said science has little connection with the universe he invented for the films. ... Star Wars is not science fiction at all. It's much more attuned to mythology, to psychology, to history than it is to science.

Men heeft het al over midichlorians sinds 1977

Midi-chlorians were first conceived by George Lucas as early as 1977. In this time the first Expanded Universe products were being created

Artificialis

Avatar

The Phantom Menace, Attack of the Clones en Revenge of the Sith zijn een mooie set die luchtig begint, maar duister eindigt. De prequels hebben een opbouw, een richting en een doel. Dat kun je over Kathleen Kennedy's sequels niet zeggen.

Kevin77

Avatar

Phantom Menace was een echte Star Wars film en dat kan je van die rommel van de sequel trilogy niet zeggen.

Kevin77

Avatar

Ik vind The Phantom Menace bij opnieuw kijken ook eigenlijk steeds beter worden - je merkt hoe knap die film is gemaakt. Bij bv. The Force awakens merk je eerder hoe slecht dat verhaal in elkaar zit.

Brian72

Avatar

Ja ach, het zijn zijn films en als hij ze zo wil maken doet hij dat. Zijn bankrekening spreekt boekdelen vermoed ik.

Trend34

Avatar

De prequels zijn leuk om naar te kijken . Beter dan 7,8 en 9 die zijn gewoon weg om te janken. Zelfst de actrice in de laatste 3 films is zo slecht dat ik liever brie larson of amber heart in die rol had gezien

NieuwsFilm

meest populair