George Lucas verdedigt 'Star Wars: The Phantom Menace' tegen criticasters

George Lucas verdedigt 'Star Wars: The Phantom Menace' tegen criticasters

Star Wars: The Phantom Menace begint wat stom, maar Lucas steunt het nog altijd.

Regisseur George Lucas reageert in een nieuw interview op de kritiek die hij kreeg over het plot van The Phantom Menace. Met die film herlanceerde hij de bioscoopfilms. De film was een groot succes, vooral omdat het de eerste Star Wars-film was sinds 1999.

The Phantom Menace bracht meer dan 1 miljard dollar op aan de wereldwijde box office, maar voldeed niet aan de hoge verwachtingen van fans. Er werd onder meer geklaagd over het bizarre personage Jar Jar Binks, de irritante jonge Anakin Skywalker en het verhaal dat begon met een handelsconflict.

Zo begint oorlog
George Lucas verdedigt zijn film nu al een kleine twee decennia. In het boek The Star Wars Archives: 1999-2005 is er een uitgebreid interview met Lucas te lezen. Daarin krijgt hij wederom de kans om het verhaal te verdedigen. Dat doet hij dan ook: volgens hem is het verhaal van de film juist heel realistisch.

"Dat is hoe oorlogen beginnen", vertelde Lucas over het handelsconflict. Ook staat hij nog altijd achter de politieke aspecten van de film. "Er is geen coup, er is geen rebellie, er is niets. Ze stemmen voor [Darth Sidious]. Zo gaat dat ook in het echt."

NieuwsFilm

meest populair