Algemeen

Filmcafé: Welke film (of films) is jouw 'guilty pleasure'?

Een off-topic stelling voor de betere 'kroegpraat'.

door FT om 11:56 in Algemeen

Welke film (of films) is jouw 'guilty pleasure'?


Meepraten? Log in of registreer jezelf even.

56 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Sietzet

Avatar

Elke winter home alone 1 en 2 kijken, heerlijk!!

Gimli II

Avatar

Love Strange Love & Home Alone!

milo007

Avatar

Ik heb een zwak voor slecht gequoteerde films en box office bombs, op een of andere manier wil ik zelf zien of ze wel zo slecht zijn. Voorts kijk ik wel geregeld naar een Fastnfurious film hoewl ik gn enkele goed vind.

Philmhuis

Avatar

Fantasy Island (2020)

RobzZ01

Avatar

Heb je ff?

- Alle Friday the 13th / Halloween & Nightmare on Elm Street sequels
- Alle Saw sequels
- Batman Forever / Batman & Robin
- Godzilla [1998]
- Honey
- Scary Movie 2 t/m 4 [1 is geen Guilty pleasure, is een oprecht sterke komedie]
- The Twilight Saga
- Transformers franchise

En Home Alone is natuurlijk geen Guilty pleasure. Is toch overduidelijk één van de leukste Kerstfilms aller tijden?

Hyenas

Avatar

The Mummy met Brandan Fraser!

Hutz

Avatar

Masters of the Universe!

Gigan72

Avatar

Japanse kaiju films.
De Friday the 13th films.
Zombie,s
Avp deel 1

Mav Damian

Avatar

Irréversible van Gaspar Noe!
Lol neenee een andere film waarin de mooie vrouw Monica Bellucci in voorkomt is Shoot Em Up met Clive Owen.

En aangezien er toch de voorbije weken over Johnny Depp en Pirates of the Caribbean gepraat wordt hier op FT. De eerste drie in de reeks! Deel 4 en 5 zijn voor mij niet te pruimen.

Sausage Party is voor mij ook wel een guilty pleasure.

Xenolicker

Avatar

'Alien', ' Barbarella', en 'Catwoman'

bestmovieman86

Avatar

Godzilla 1998, was geweldig in de bios toen ik 10 was en kan er nog steeds wel van genieten

Maac

Avatar

Ik denk niet dat het concept guilty pleasure voor iedereen duidelijk is, maar dat is helaas bijna altijd zo in topics van het filmcafé. Ik snap natuurlijk dat het kiezen van guilty pleasures niet geheel objectief kan gebeuren, maar als zelfs Alien genoemd wordt...

Ik zou gaan voor Timecop overigens.

Robbepost

Avatar

De Hobbit films.
Door velen (hier) vervloekt maar alles wat met Middle Earth te maken heeft kijk ik zeker 1x per jaar.

leidenaar

Avatar

Goodfellas en Once Upon a Time in the West.

Hyenas

Avatar

@Maac; Timecop en Cyborg van de Van Damme films. Enorm slechte films waar je mij altijd wakker voor kan maken. Denk dat de nostalgie ook enorm meespeelt hierin. Van de laatste 10 jaren heb ik namelijk geen enkele guilty pleasure.

Maac

Avatar

^Yes, nostalgie is absoluut een grote factor.

horizon

Avatar

Tja. Het meeste miskende meesterwerk natuurlijk:
Jupiter Ascending

Xenolicker

Avatar

^ leidenaar > 'Once Upon a Time in the West' inderdaad, óók een hele goeie B-film!

John Wayne

Avatar

Mijn guilty pleasures zijn de Trinity-films en Crime Busters (alle 3 met Terence Hill en Bud Spencer) en de Duitse Karl May-westerns uit de jaren 60.

horizon

Avatar

Als ik films als Alien of Once upon a time in the West genoemd zie worden vraag ik me af of de term guilty pleasure wel begrepen wordt.

Decepticon

Avatar

Dirty Dancing, gewoon een heerlijke film met klassieke '80's muziek.

En romkoms, met name van Nicholas Sparks. Ik heb zo zowat allemaal op blu-ray en daar schaam ik me niet voor. Maar het genre is een guilty pleasure voor mij.

Maar ook Catwoman, Hitman, de Resident Evil films, ik heb ze allemaal in de kast staan.

peterG.

Avatar

Eigenlijk teveel om op te neoemen...

Alle WB Seagal films
Alle van Damme films uit de 80's en 90's
Last action hero
Action jackson
Wild wild west
UHF

Row

Avatar

Alle Saw
Alle Transformers
King Kong 2005 / Kong: Skull Island

dave74

Avatar

Porky s 1 nooit.meer gelachen zoals.met.deze.film denk zelf dat die grappige.momenten nie eens gespeeld waren topfilmke

Renegade

Avatar

Buffy the vampire slayer en Masters off the Universe.

Wilskracht

Avatar

The Adjustment Bureau

Robbepost

Avatar

Door filmtotaal aan herinnerd:
Alien vs Predator

Gremlin06

Avatar

Jurassic Park 3
"Alan!"

svedel

Avatar

The American President

Blockbuster

Avatar

Alle Chucky films! En voor mij ook de gehele Friday The 13th en Nightmare On Elm Street reeks: allemaal even goed; krijgen van mij allemaal een 8 of een 9. Da's bij Halloween niet het geval (alleen deel 1, 2, H20, Resurrection en 2018 versie goed). Masters Of The Universe is inderdaad ook een topper, ondertussen al wel 40 keer gezien. Willow is ook zo'n guilty pleasure.

Return Of The Living Dead I & II & III zijn ook allemaal even goed, door de combinatie horror en humor en ouderwets vakkundige special effects. Op die manier kan ik ook The Blob (1988) en The Gate (1987) enorm waarderen, en de Critters films en Evil Dead reeks (vooral Army Of Darkness). En meer recent The Thing (2011), Drag Me To Hell (2009) en Slither (2006).

Is er ook iemand die NL-films leuk vindt? De Flodder films kijk ik elke keer als ze op tv komen weer, hoewel ik ze zelf op dvd heb.

Crush

Avatar

De Harry Potters...

Decepticon

Avatar

@Blockbuster,
Jazeker, ik ben normaal niet zo van de Nederlandse films, maar ik ben gek op die oude Nederlandse klassiekers, Flodder, Schatjes, Amsterdamned en De Lift.
En die heb ik gelukkig ook allemaal in de kast staan.

Joost van den Heuvel

Avatar

De enige Nederlands (gesproken) film die ik in de kast heb staan is Wolf. Geen idee of ik dat een guilty pleasure moet noemen, maar ik vind dat een goede film.

Civilian Supreme

Avatar

Deep rising
Deep blue sea
Waterworld
Alle films van Van Damme
Last action Hero
Mortal Kombat
Never ending story 1 en 2
Pointbreak '91
En vast nog veel meer waar ik nu niet op kom.....

centr1no

Avatar

Maac "Ik snap natuurlijk dat het kiezen van guilty pleasures niet geheel objectief kan gebeuren, maar als zelfs Alien genoemd wordt..."
Hoe bepaal je wat een guilty pleasure is? Als je zegt dat je Alien goed vind in een gezelschap van filmliefhebbers vind niemand dat opzienbarend. Als je hetzelfde zegt in een clubje gemiddelde tieners die denken dat alles van voor 2000 nog in zwart-wit gefilmd is en Endgame de beste film aller tijden....

Maac

Avatar

centr1no "Hoe bepaal je wat een guilty pleasure is? "
Een guilty pleasure is een film waarvan je ondanks de tekortkomingen toch kan genieten.

centr1no "Als je zegt dat je Alien goed vind in een gezelschap van filmliefhebbers vind niemand dat opzienbarend. Als je hetzelfde zegt in een clubje gemiddelde tieners die denken dat alles van voor 2000 nog in zwart-wit gefilmd is en Endgame de beste film aller tijden...."
Dat er tieners zijn die Endgame de beste film ooit vinden en Alien slecht vinden is irrelevant voor de vraag of dat ook echt klopt, want de daadwerkelijke kwaliteit wordt niet bepaald door deze tieners.

Laten we vooral niet doen alsof we niets objectiefs kunnen zeggen over de kwaliteit van films en laten we ook niet doen alsof iedereens kijk hierop evenveel waarde heeft.

Xenolicker

Avatar

^ 'Alien' is alleen maar 2D, dus visueel erg zwak.

centr1no

Avatar

Maac "Een guilty pleasure is een film waarvan je ondanks de tekortkomingen toch kan genieten."
Mja, nee. Dat is niet de definitie ervan. Het kan wel degelijk afhankelijk zijn van meer factoren dan alleen de kwaliteit van een film.
Het is bijvoorbeeld meer een guilty pleasure als je als man de Twilight serie leuk vind dan de vele B-kwaliteit horror- en actiefilms die hier genoemd worden.
Jij noemt zelf Timecop, maar het zit er dik in dat de meeste mannen die zijn opgegroeid met de vele actiefilms van die periode dat helemaal geen verkeerde film vonden.

Maac

Avatar

^Volgens jouw definitie kan dus elke film een guilty pleasure zijn, afhankelijk van de personen met wie je het onderwerp bespreekt. Natuurlijk kan je andere factoren meewegen en je omgeving kan er daar één van zijn (aangezien je je voor je openbaring voor de ene persoon zou schamen en voor de ander niet), maar zonder de factor kwaliteit is elke mening is evenveel waard en gevrijwaard van elke vorm van kritiek. Het feit dat iemand zich kan schamen voor een film die eigenlijk gericht is op een andere doelgroep zegt meer iets over die persoon dan over de kwaliteit van die film. Schaamte is persoonlijk en daarom is dat voor dit gesprek niet direct een probleem, maar wanneer 'dat is mijn mening' als argument gebruikt kan worden zonder een onderbouwing te behoeven, dan kan je wat mij betreft net zo goed geen gesprek hebben.

Crush

Avatar

De oplossing is zeggen welke je guilty pleasure is en waarom je dat zo aanvoelt. Voor mij dus de Harry Potters omdat ik daar eigenlijk te oud voor ben. Zelfs toen de eerste uit kwam was ik er misschien al te oud voor.

Maac

Avatar

^Dat is dus precies mijn punt.

Dat jij je te oud voelt voor Harry Potter-films betekent niet dat je dat ook bent, want als jij te oud bent dan zijn al jouw leeftijdsgenoten dat ook. Jouw gevoel kunnen we niet ter discussie stellen zoals we dat van de leeftijdsgrens van Harry Potter-films wel kunnen.

De nieuwe guilty pleasure die ik graag aandraag is The Godfather. Gericht aan mijn moeder en alle anderen die dit een bagger film vinden.

centr1no

Avatar

Er moet wel een bepaalde consensus zijn dat jouw mening afwijkt van de norm. Maar die norm kan voor iedereen verschillend zijn.
Als het merendeel van jouw omgeving het raar vind dat je The Godfather goed vind dan is het voor jou toch een guilty pleasure?
Waarom moet je daar zo moeilijk over doen?

Maac

Avatar

^Dat kan je moeilijk vinden, maar ik ben het gewoon niet eens met jouw vertrekpunt. Probeer vanuit dat vertrekpunt maar eens een vraag te stellen over moraliteit. Dan is alles moreel, afhankelijk van je omgeving. Dat geloof ik dus niet.
Je directe omgeving bepaalt de norm niet; er is genoeg ruimte voor objectiviteit als het gaat om moraliteit en dat geldt ook voor de kwaliteit van films.

Maar mochten ze hier in de toekomst vragen naar lievelingskleuren zal ik iedereen ongestoord hun pleziertje gunnen.

Chris23

Avatar

Lady in the Water; ik vind het wel wat hebben dat iedereen in die film gelijk zo behulpzaam is terwijl ze iets raars gevraagd worden.

centr1no

Avatar

@Maac
Als je niet begrijpt dat moraliteitsbesef wel degelijk af hangt van de gemeenschap, omgeving of omstandigheden waar je in leeft (hoewel het in vergelijking met iets futiels als een afwijkende mening over een film normaal wel op een groter plan bepaald wordt) dan is er iets mis.

Maac

Avatar

^Juist, daarom gebruik ik het woord moraliteit, niet moraliteitsbesef.

Ik kan je het verschil uitleggen tussen iemands morele besef vanwege diens omgeving en datgene dat daadwerkelijk moreel is, maar aangezien dat na 4 keer nog niet duidelijk is pas ik daarvoor.

centr1no

Avatar

Het verschil tussen moreel besef en moraliteit is hetzelfde als het verschil tussen iets een guilty pleasure noemen en een film die objectief een bepaalde kwaliteit heeft.
De condities liggen anders.
Als ik in het gezelschap van een dame een kwalitatief en vermakelijk romantisch kostuumdrama op zet is er niets aan de hand. Als ik dezelfde film op zet met een man als gezelschap krijg ik scheve blikken.
Zo simpel is het.
Er is geen vaste lijst van films die aanvaardbaar zijn voor bepaalde groepen en er is geen lijst die bepaalt of iets een guilty pleasure genoemd mag worden. Ook staat de kwaliteit of de belevingswaarde van een film niet vast en zoals we ook hier op Filmtotaal zo vaak zien is een film voor de ene persoon een meesterwerk en voor de ander bagger.
Zelfs objectiviteit is een rekbaar begrip. Special effects in een 30 jaar oude film kunnen, vergeleken met wat we nu gewend zijn, erg slecht zijn, maar in die tijd misschien hoogstaand zijn geweest.
Jou eigen stelling "een film waarvan je ondanks de tekortkomingen toch kan genieten." is daaraan onderhevig.
Wie bepaalt wat die tekortkomingen zijn en wat bepaalt of je ergens van kan genieten?
Persoonlijke mening/smaak misschien?

Maac

Avatar

centr1no "Als ik in het gezelschap van een dame een kwalitatief en vermakelijk romantisch kostuumdrama op zet is er niets aan de hand. Als ik dezelfde film op zet met een man als gezelschap krijg ik scheve blikken.
Zo simpel is het."
Zo simpel is het alleen als de complexiteit je ontgaat.
De film blijft dezelfde film en sluit aan bij jouw persoonlijke smaak, ongeacht met wie je de film kijkt. Het feit dat jij je schaamt ligt niet aan jouw smaak óf de film, maar aan de omgeving door wie jij je laat schamen. Het lijkt me een behoorlijke beperking om niet je eigen referentiekader te hebben, maar dat te laten bepalen door anderen (die blijkbaar niet schromen om te oordelen over jouw persoonlijke voorkeuren). In mijn definitie van guilty pleasure neem ik mezelf als referentiekader, door zelf te bepalen wat tekortkomingen zijn te combineren met objectieve kwaliteitseigenschappen die films kunnen hebben. Daarom kan ik spreken over míjn guilty pleasure en niet de guilty pleasure die gebaseerd is op degenen met wie ik het gesprek aanga. Zoals gezegd kan je anders net zo goed alle films opnoemen die je ooit gezien hebt, aangezien er altijd wel mensen zijn die bereid zijn jou daarom te veroordelen. Dat gesprek mag je voeren, ik snap alleen niet waarom je dat zou willen.

Buiten dat heb ik er geen problemen mee dat smaken verschillen en dat iedereen voor zichzelf kan uitmaken wat vermakelijk is. Ook ben ik het ermee eens dat objectiviteit rekbaar is en de kwaliteit van films niet vaststaat, maar ik geloof wel dat er een spectrum is. Anders diskwalificeer ik mezelf in een potentieel gesprek waarin ik Dostojevsky moet verdedigen tegen de boekenreeks van Dribbel, waarin ik me moet neerleggen bij het gegeven dat als de oppositie de kwaliteit van kinderboeken als literatuur beschouwt ik daar niets anders tegenover kan zetten dan persoonlijke smaak. Ik ontken daarmee niet andermans smaak of beleving, slechts de conclusie dat, omdat we allebei een mening hebben, we daarom ook allebei evenveel gelijk hebben.

Genot is beter dan pijn en gezondheid beter dan ziekte. Als we het eens kunnen zijn over uitersten moeten we ook kunnen overeenkomen dat er een landschap bestaat waarin je kan bepalen of iets beter is dan iets anders.

centr1no

Avatar

Maac "Zoals gezegd kan je anders net zo goed alle films opnoemen die je ooit gezien hebt, aangezien er altijd wel mensen zijn die bereid zijn jou daarom te veroordelen."
Als je rechtstreeks met die mensen te maken hebt dan zou dat kunnen ja. Als je ze niet kent hebben ze ook geen invloed op je referentiekader en zoals gezegd moet er bij die mensen een bepaalde overheersende mening zijn wat wel of niet passend of raar is voor jou om te kijken of leuk te vinden.
Ik volg niet hoe je voor jezelf vast kunt stellen dat je een bepaalde film eigenlijk niet leuk zou moeten vinden maar toch leuk vind.
Als je de film objectief waardeert op bepaalde eigenschappen en daarmee op een onvoldoende uit komt maar om e.o.a. reden (objectief op 1 of 2 puntjes of waarschijnlijker, subjectief) de film toch erg vermakelijk vind, Komt hij dan niet alsnog (voor jezelf) op een goed eindcijfer?
En waarom alleen objectief?
Als ik bijv. in het algemeen 2e wereldoorlog films om verschillende redenen niet interessant vind maar Saving Private Ryan wel meerdere keren gezien heb, of bijv. musicals normaal niet kan uitstaan maar Grease gewoon kan kijken, dan is dat voor mij persoonlijk ook een guilty pleasure. Toch?
Wat als de heersende consensus zowel objectief als subjectief bepaalt dat Inception een geweldig goede film is en ik het daar in het objectieve mee eens kan zijn maar mijn puur persoonlijke mening is dat ik een hekel heb aan de film?
Is dat niet het omgekeerde van een guilty pleasure?
'Guilty pleasure' is een abstract begrip en er is geen enkele reden om dat concreet te maken of te binden aan een persoonlijk referentiekader.

Maac

Avatar

centr1no "Ik volg niet hoe je voor jezelf vast kunt stellen dat je een bepaalde film eigenlijk niet leuk zou moeten vinden maar toch leuk vind."
Hoe deed je dat met Saving Private Ryan dan? Heeft een ander dat voor jou vastgesteld als jij het zelf niet deed?

Als je eigen woorden je niet kunnen overtuigen kan je mij misschien uitleggen hoe een ander tegenover jou de woorden “jij zou deze film eigenlijk niet leuk moeten vinden” kan rechtvaardigen.

centr1no "Als je de film objectief waardeert op bepaalde eigenschappen en daarmee op een onvoldoende uit komt maar om e.o.a. reden (objectief op 1 of 2 puntjes of waarschijnlijker, subjectief) de film toch erg vermakelijk vind, Komt hij dan niet alsnog (voor jezelf) op een goed eindcijfer?"
Dat ligt eraan of je je cijfer baseert op hoe vermakelijk je de film vindt of op basis van wat je van de kwaliteit van de film vindt (of beiden).
Zoals ik Timecop een 9 kan geven op basis van vermaak, of een 6 op basis van kwaliteit. Niets mis mee.
Wat ik niet doe is de film een 9 geven op basis van de kwaliteit, aangezien ik de kwaliteitsverschillen tussen Timecop en bijvoorbeeld The Shawshank Redemption niet kan ontkennen.

centr1no "En waarom alleen objectief?"
Het kan niet alleen objectief, omdat het een persoonlijke guilty pleasure betreft en daarbij is een persoonlijke ervaring altijd een factor. Daarom heb ik dat ook niet gezegd, maar het doel is misschien ook niet om de ander te begrijpen.

centr1no "Als ik bijv. in het algemeen 2e wereldoorlog films om verschillende redenen niet interessant vind maar Saving Private Ryan wel meerdere keren gezien heb, of bijv. musicals normaal niet kan uitstaan maar Grease gewoon kan kijken, dan is dat voor mij persoonlijk ook een guilty pleasure. Toch?"
Nee, niet per se. Ik zou durven te stellen dat dat zelfs meestal niet het geval zal zijn. Dat een bepaald genre normaal niet jouw ding is betekent niet dat als je een film binnen dat genre hebt gevonden die je wel leuk vindt dit een beschamend pleziertje zou moeten zijn. Oorlog is over het algemeen niet mijn go-to genre, maar oorlogfilms die ik kan waarderen noem ik eerder uitzonderingen dan guilty pleasures.

centr1no "Wat als de heersende consensus zowel objectief als subjectief bepaalt dat Inception een geweldig goede film is en ik het daar in het objectieve mee eens kan zijn maar mijn puur persoonlijke mening is dat ik een hekel heb aan de film?
Is dat niet het omgekeerde van een guilty pleasure?"
Het is een mening met als argument dat het gewoon jouw mening is.
Zoals ik al heb aangegeven is er niets in te brengen tegen iemands persoonlijke beleving en als jij dat gesprek wilt voeren is dat prima.

centr1no "'Guilty pleasure' is een abstract begrip en er is geen enkele reden om dat concreet te maken of te binden aan een persoonlijk referentiekader."
Zeg dat tegen de versie van centr1no die Saving Private Ryan als een guilty pleasure definieert op basis van zijn persoonlijke referentiekader.

centr1no

Avatar

Maac "Zeg dat tegen de versie van centr1no die Saving Private Ryan als een guilty pleasure definieert op basis van zijn persoonlijke referentiekader."
Hypothetische stelling op basis van jouw eigen idee van een eenpersoons referentiekader.
Aangezien ik het daarin niet met je eens was ga ik mezelf niet opeens tegenspreken.
Ik kijk alles wat ik wil kijken en baseer dat totaal niet op genre, doelgroep of wat dan ook (hoewel ik de laatste tijd de enorme hoeveelheid goedkoop geproduceerde horrorfims links laat liggen). Ik kan zeker wel een vergelijking maken tussen objectieve kwaliteit en subjectieve beleving, maar de stap om daarna te zeggen dat ik een film eigenlijk niet leuk zou moeten vinden door de lage kwaliteit begrijp ik niet.
Een film is spannend, grappig, leuk, maf of hij is het niet.
De enige manier waarop ik tot een typering als bijv. guilty pleasure zou kunnen komen is als ik rechtstreekse vergelijkingen zou maken met andere films in hetzelfde genre, of met dezelfde regisseur, acteur enz..
Of, zoals velen doen, aan de hand van een extern referentiekader omdat mensen nu eenmaal in een gemeenschap leven en zich over het algemeen daaraan aanpassen.
Maac "Het is een mening met als argument dat het gewoon jouw mening is."
Het is een tegendraadse mening ten opzichte van de heersende mening, net als een guilty pleasure dat is.
Het is niet alleen maar iets dat je in je eentje bepaalt.
Tot slot dit:
Wikipedia "A guilty pleasure is something, such as a film, a television program or a piece of music, that one enjoys despite understanding that it is not generally held in high regard, or is seen as unusual or weird."

Dictionary.com "A guilty pleasure is an activity or piece of media that someone enjoys but would be embarrassed by if other people found out about it."

Er staat echt 'generally', niet 'personally' en 'other people'.

Maac

Avatar

centr1no "Hypothetische stelling op basis van jouw eigen idee van een eenpersoons referentiekader.
Aangezien ik het daarin niet met je eens was ga ik mezelf niet opeens tegenspreken."
Dus deze hypothese die start met de vraag "waarom alleen objectief" was een poging om míjn punt kracht bij te zetten:
centr1no "En waarom alleen objectief?
Als ik bijv. in het algemeen 2e wereldoorlog films om verschillende redenen niet interessant vind maar Saving Private Ryan wel meerdere keren gezien heb, of bijv. musicals normaal niet kan uitstaan maar Grease gewoon kan kijken, dan is dat voor mij persoonlijk ook een guilty pleasure. Toch?"
Eh, tja. Dat zullen we voor de sportiviteit dan maar aannemen.

centr1no "Het is niet alleen maar iets dat je in je eentje bepaalt."
Je bepaalt het in ieder geval zelf. Als je niet alleen bent en dat meeweegt (dus bij wie ben ik) dan is dat nog steeds een eigen keuze, maar eentje die je laat afhangen van anderen.
dictonary.com "A guilty pleasure is an activity or piece of media that someone enjoys but would be embarrassed by if other people found out about it."
Juist. De kijker staat centraal en bepaalt of ‘ie zich schaamt wanneer anderen erachter komen en wat de criteria zijn die zorgen voor een gevoel van schaamte.
Tenzij, en dit zou zomaar eens jouw uitgangspunt kunnen zijn, je je tijdens een film vermaakt en je pas gaat schamen op het moment dat anderen je erop wijzen dat je je zou moeten schamen (bijvoorbeeld omdat de film passender is bij mensen van het andere geslacht). Misschien is het probleem dat dat te ver van mij afstaat.

centr1no

Avatar

Maac "je je tijdens een film vermaakt en je pas gaat schamen op het moment dat anderen je erop wijzen dat je je zou moeten schamen (bijvoorbeeld omdat de film passender is bij mensen van het andere geslacht). "
Het zal niet perse een kwestie zijn van er op gewezen worden noch van schaamte maar als anderen je er op wijzen zouden zij kunnen zeggen dat iets een guilty pleasure van jou is zonder dat jij dat zo ziet.
Een persoon van middelbare leeftijd die graag met Lego speelt ziet zich gesteund door velen in clubs en fora met dezelfde liefhebberij maar wordt misschien als 'apart' bestempeld door collega's op de zaak.
De afwijking van de norm kan wel geaccepteerd worden en hoeft niet per definitie beschamend te zijn maar wel over het algemeen als minder conventioneel.

Maac

Avatar

centr1no "als anderen je er op wijzen zouden zij kunnen zeggen dat iets een guilty pleasure van jou is zonder dat jij dat zo ziet."
Helaas, we gaan niet dichter tot elkaar komen hierover.

Dat anderen kunnen overeenkomen dat jij een interesse hebt die in hun optiek onconventioneel is, zal ik absoluut niet tegenspreken, maar dat is geen guilty pleasure. Het woordje 'guilty' kan niet aan jou worden toegekend door anderen in deze context, omdat jij zelf bepaalt of jij je schuldig voelt (of schaamt) voor jouw onconventionele interesse.
De hoeveelheid voorbeelden die je kan verzinnen waarin iemands interesses afwijken van de norm doet er niet toe, het kan nooit een guilty pleasure zijn als de persoon in kwestie geen gevoel van schuld of schaamte ervaart.

NieuwsFilm

meest populair