Algemeen

Filmcafé: Welke film (of films) is jouw 'guilty pleasure'?

Een off-topic stelling voor de betere 'kroegpraat'.

door FT om 11:56 in Algemeen

Welke film (of films) is jouw 'guilty pleasure'?


Meepraten? Log in of registreer jezelf even.

48 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Sietzet

Avatar

Elke winter home alone 1 en 2 kijken, heerlijk!!

Gimli II

Avatar

Love Strange Love & Home Alone!

milo007

Avatar

Ik heb een zwak voor slecht gequoteerde films en box office bombs, op een of andere manier wil ik zelf zien of ze wel zo slecht zijn. Voorts kijk ik wel geregeld naar een Fastnfurious film hoewl ik gn enkele goed vind.

Philmhuis

Avatar

Fantasy Island (2020)

RobzZ01

Avatar

Heb je ff?

- Alle Friday the 13th / Halloween & Nightmare on Elm Street sequels
- Alle Saw sequels
- Batman Forever / Batman & Robin
- Godzilla [1998]
- Honey
- Scary Movie 2 t/m 4 [1 is geen Guilty pleasure, is een oprecht sterke komedie]
- The Twilight Saga
- Transformers franchise

En Home Alone is natuurlijk geen Guilty pleasure. Is toch overduidelijk één van de leukste Kerstfilms aller tijden?

Hyenas

Avatar

The Mummy met Brandan Fraser!

Hutz

Avatar

Masters of the Universe!

ridjieddo

Avatar

Het budget van Dune

Gigan72

Avatar

Japanse kaiju films.
De Friday the 13th films.
Zombie,s
Avp deel 1

Mav Damian

Avatar

Irréversible van Gaspar Noe!
Lol neenee een andere film waarin de mooie vrouw Monica Bellucci in voorkomt is Shoot Em Up met Clive Owen.

En aangezien er toch de voorbije weken over Johnny Depp en Pirates of the Caribbean gepraat wordt hier op FT. De eerste drie in de reeks! Deel 4 en 5 zijn voor mij niet te pruimen.

Sausage Party is voor mij ook wel een guilty pleasure.

Xenolicker

Avatar

'Alien', ' Barbarella', en 'Catwoman'

bestmovieman86

Avatar

Godzilla 1998, was geweldig in de bios toen ik 10 was en kan er nog steeds wel van genieten

Maac

Avatar

Ik denk niet dat het concept guilty pleasure voor iedereen duidelijk is, maar dat is helaas bijna altijd zo in topics van het filmcafé. Ik snap natuurlijk dat het kiezen van guilty pleasures niet geheel objectief kan gebeuren, maar als zelfs Alien genoemd wordt...

Ik zou gaan voor Timecop overigens.

Robbepost

Avatar

De Hobbit films.
Door velen (hier) vervloekt maar alles wat met Middle Earth te maken heeft kijk ik zeker 1x per jaar.

leidenaar

Avatar

Goodfellas en Once Upon a Time in the West.

Hyenas

Avatar

@Maac; Timecop en Cyborg van de Van Damme films. Enorm slechte films waar je mij altijd wakker voor kan maken. Denk dat de nostalgie ook enorm meespeelt hierin. Van de laatste 10 jaren heb ik namelijk geen enkele guilty pleasure.

Maac

Avatar

^Yes, nostalgie is absoluut een grote factor.

horizon

Avatar

Tja. Het meeste miskende meesterwerk natuurlijk:
Jupiter Ascending

Xenolicker

Avatar

^ leidenaar > 'Once Upon a Time in the West' inderdaad, óók een hele goeie B-film!

John Wayne

Avatar

Mijn guilty pleasures zijn de Trinity-films en Crime Busters (alle 3 met Terence Hill en Bud Spencer) en de Duitse Karl May-westerns uit de jaren 60.

horizon

Avatar

Als ik films als Alien of Once upon a time in the West genoemd zie worden vraag ik me af of de term guilty pleasure wel begrepen wordt.

Decepticon

Avatar

Dirty Dancing, gewoon een heerlijke film met klassieke '80's muziek.

En romkoms, met name van Nicholas Sparks. Ik heb zo zowat allemaal op blu-ray en daar schaam ik me niet voor. Maar het genre is een guilty pleasure voor mij.

Maar ook Catwoman, Hitman, de Resident Evil films, ik heb ze allemaal in de kast staan.

peterG.

Avatar

Eigenlijk teveel om op te neoemen...

Alle WB Seagal films
Alle van Damme films uit de 80's en 90's
Last action hero
Action jackson
Wild wild west
UHF

Row

Avatar

Alle Saw
Alle Transformers
King Kong 2005 / Kong: Skull Island

dave74

Avatar

Porky s 1 nooit.meer gelachen zoals.met.deze.film denk zelf dat die grappige.momenten nie eens gespeeld waren topfilmke

Renegade

Avatar

Buffy the vampire slayer en Masters off the Universe.

Wilskracht

Avatar

The Adjustment Bureau

Robbepost

Avatar

Door filmtotaal aan herinnerd:
Alien vs Predator

Gremlin06

Avatar

Jurassic Park 3
"Alan!"

svedel

Avatar

The American President

Blockbuster

Avatar

Alle Chucky films! En voor mij ook de gehele Friday The 13th en Nightmare On Elm Street reeks: allemaal even goed; krijgen van mij allemaal een 8 of een 9. Da's bij Halloween niet het geval (alleen deel 1, 2, H20, Resurrection en 2018 versie goed). Masters Of The Universe is inderdaad ook een topper, ondertussen al wel 40 keer gezien. Willow is ook zo'n guilty pleasure.

Return Of The Living Dead I & II & III zijn ook allemaal even goed, door de combinatie horror en humor en ouderwets vakkundige special effects. Op die manier kan ik ook The Blob (1988) en The Gate (1987) enorm waarderen, en de Critters films en Evil Dead reeks (vooral Army Of Darkness). En meer recent The Thing (2011), Drag Me To Hell (2009) en Slither (2006).

Is er ook iemand die NL-films leuk vindt? De Flodder films kijk ik elke keer als ze op tv komen weer, hoewel ik ze zelf op dvd heb.

Crush

Avatar

De Harry Potters...

Decepticon

Avatar

@Blockbuster,
Jazeker, ik ben normaal niet zo van de Nederlandse films, maar ik ben gek op die oude Nederlandse klassiekers, Flodder, Schatjes, Amsterdamned en De Lift.
En die heb ik gelukkig ook allemaal in de kast staan.

Joost van den Heuvel

Avatar

De enige Nederlands (gesproken) film die ik in de kast heb staan is Wolf. Geen idee of ik dat een guilty pleasure moet noemen, maar ik vind dat een goede film.

Civilian Supreme

Avatar

Deep rising
Deep blue sea
Waterworld
Alle films van Van Damme
Last action Hero
Mortal Kombat
Never ending story 1 en 2
Pointbreak '91
En vast nog veel meer waar ik nu niet op kom.....

centr1no

Avatar

Maac "Ik snap natuurlijk dat het kiezen van guilty pleasures niet geheel objectief kan gebeuren, maar als zelfs Alien genoemd wordt..."
Hoe bepaal je wat een guilty pleasure is? Als je zegt dat je Alien goed vind in een gezelschap van filmliefhebbers vind niemand dat opzienbarend. Als je hetzelfde zegt in een clubje gemiddelde tieners die denken dat alles van voor 2000 nog in zwart-wit gefilmd is en Endgame de beste film aller tijden....

Maac

Avatar

centr1no "Hoe bepaal je wat een guilty pleasure is? "
Een guilty pleasure is een film waarvan je ondanks de tekortkomingen toch kan genieten.

centr1no "Als je zegt dat je Alien goed vind in een gezelschap van filmliefhebbers vind niemand dat opzienbarend. Als je hetzelfde zegt in een clubje gemiddelde tieners die denken dat alles van voor 2000 nog in zwart-wit gefilmd is en Endgame de beste film aller tijden...."
Dat er tieners zijn die Endgame de beste film ooit vinden en Alien slecht vinden is irrelevant voor de vraag of dat ook echt klopt, want de daadwerkelijke kwaliteit wordt niet bepaald door deze tieners.

Laten we vooral niet doen alsof we niets objectiefs kunnen zeggen over de kwaliteit van films en laten we ook niet doen alsof iedereens kijk hierop evenveel waarde heeft.

Xenolicker

Avatar

^ 'Alien' is alleen maar 2D, dus visueel erg zwak.

centr1no

Avatar

Maac "Een guilty pleasure is een film waarvan je ondanks de tekortkomingen toch kan genieten."
Mja, nee. Dat is niet de definitie ervan. Het kan wel degelijk afhankelijk zijn van meer factoren dan alleen de kwaliteit van een film.
Het is bijvoorbeeld meer een guilty pleasure als je als man de Twilight serie leuk vind dan de vele B-kwaliteit horror- en actiefilms die hier genoemd worden.
Jij noemt zelf Timecop, maar het zit er dik in dat de meeste mannen die zijn opgegroeid met de vele actiefilms van die periode dat helemaal geen verkeerde film vonden.

Maac

Avatar

^Volgens jouw definitie kan dus elke film een guilty pleasure zijn, afhankelijk van de personen met wie je het onderwerp bespreekt. Natuurlijk kan je andere factoren meewegen en je omgeving kan er daar één van zijn (aangezien je je voor je openbaring voor de ene persoon zou schamen en voor de ander niet), maar zonder de factor kwaliteit is elke mening is evenveel waard en gevrijwaard van elke vorm van kritiek. Het feit dat iemand zich kan schamen voor een film die eigenlijk gericht is op een andere doelgroep zegt meer iets over die persoon dan over de kwaliteit van die film. Schaamte is persoonlijk en daarom is dat voor dit gesprek niet direct een probleem, maar wanneer 'dat is mijn mening' als argument gebruikt kan worden zonder een onderbouwing te behoeven, dan kan je wat mij betreft net zo goed geen gesprek hebben.

Crush

Avatar

De oplossing is zeggen welke je guilty pleasure is en waarom je dat zo aanvoelt. Voor mij dus de Harry Potters omdat ik daar eigenlijk te oud voor ben. Zelfs toen de eerste uit kwam was ik er misschien al te oud voor.

Maac

Avatar

^Dat is dus precies mijn punt.

Dat jij je te oud voelt voor Harry Potter-films betekent niet dat je dat ook bent, want als jij te oud bent dan zijn al jouw leeftijdsgenoten dat ook. Jouw gevoel kunnen we niet ter discussie stellen zoals we dat van de leeftijdsgrens van Harry Potter-films wel kunnen.

De nieuwe guilty pleasure die ik graag aandraag is The Godfather. Gericht aan mijn moeder en alle anderen die dit een bagger film vinden.

centr1no

Avatar

Er moet wel een bepaalde consensus zijn dat jouw mening afwijkt van de norm. Maar die norm kan voor iedereen verschillend zijn.
Als het merendeel van jouw omgeving het raar vind dat je The Godfather goed vind dan is het voor jou toch een guilty pleasure?
Waarom moet je daar zo moeilijk over doen?

Maac

Avatar

^Dat kan je moeilijk vinden, maar ik ben het gewoon niet eens met jouw vertrekpunt. Probeer vanuit dat vertrekpunt maar eens een vraag te stellen over moraliteit. Dan is alles moreel, afhankelijk van je omgeving. Dat geloof ik dus niet.
Je directe omgeving bepaalt de norm niet; er is genoeg ruimte voor objectiviteit als het gaat om moraliteit en dat geldt ook voor de kwaliteit van films.

Maar mochten ze hier in de toekomst vragen naar lievelingskleuren zal ik iedereen ongestoord hun pleziertje gunnen.

Chris23

Avatar

Lady in the Water; ik vind het wel wat hebben dat iedereen in die film gelijk zo behulpzaam is terwijl ze iets raars gevraagd worden.

centr1no

Avatar

@Maac
Als je niet begrijpt dat moraliteitsbesef wel degelijk af hangt van de gemeenschap, omgeving of omstandigheden waar je in leeft (hoewel het in vergelijking met iets futiels als een afwijkende mening over een film normaal wel op een groter plan bepaald wordt) dan is er iets mis.

Maac

Avatar

^Juist, daarom gebruik ik het woord moraliteit, niet moraliteitsbesef.

Ik kan je het verschil uitleggen tussen iemands morele besef vanwege diens omgeving en datgene dat daadwerkelijk moreel is, maar aangezien dat na 4 keer nog niet duidelijk is pas ik daarvoor.

NieuwsFilm

meest populair