Algemeen

Disney maakt zich gereed voor lancering nieuwe streamingdienst

Star wordt een streamingdienst met content die meer op volwassenen is gericht.

door Jeffrey Kouters om 22:30 in Algemeen
Streaming bleek het redmiddel voor Disney te zijn tijdens deze coronacrisis. Richting toekomst zal de focus van het bedrijf dan ook naar streaming verschuiven, zo kondigde voorman Bob Chapek onlangs aan. En hoewel Disney Plus pas een jaar bestaat, liet Disney in de zomer weten met een tweede streamingdienst te komen. De lancering van die dienst, die de naam Star zal krijgen, lijkt aanstaande te zijn.

Er is nieuw bewijs opgedoken dat de komst van Disney Plus Star mogelijk niet heel lang meer op zich laat wachten. Disney heeft namelijk recentelijk geverifieerde social media-accounts aangemaakt. Deze nieuwe streamingdienst moet volgend jaar verschijnen.

Disney heeft echter alle technologie al in huis, dus het optuigen van een nieuwe site moet niet heel lang duren. Wie weet verschijnt Star dan ook al in de eerste maanden van 2021.

Over Star
Star wordt een streamingdienst die gericht is op de internationale markt en zal content bevatten voor een volwassen publiek. Daarmee zal Star duidelijk verschillen van het kindvriendelijke Disney Plus. Star is overigens een internationaal succesvol merk dat al in het bezit is van het entertainmentbedrijf.

Door de komst van Star is het nog wel de vraag of Hulu nog in Europa wordt uitgerold. Eerder kondigde Disney de komst van Hulu aan, maar deze dienst lijkt met Star in principe overbodig te zijn geworden.

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Sietzet

Avatar

Vind het prima. Zolang ze dan maar original content uitbrengen en niet de hoofdprijs vrageb

Dawgruule

Avatar

Aha; Nieuwe streamingsdienst; nieuw abonnement; meer geld.

Waarom gooien ze niet gewoon alles onder Disney+?

centr1no

Avatar

Dat het ging komen wisten we al.
Wat ik wil weten is of ze nu eindelijk iets met de content van Fox gaan doen.

Ruud1975

Avatar

zover ik lees,op oa.disneyplusser is het in andere landen al zo dat star verbonden is aan Disney+,en dat het films/series bevat van de grote studio´s die onder de banner van Disney vallen dus :
¨Disney maakte eerder bekend dat het internationaal een nieuwe streamingservice zal gaan lanceren, genaamd Star. Star zal films en shows bevatten van grote Disney’s merken, zoals ABC, FX, Freeform, Searchlight en 20th Century Studios. De dienst zal vooral gefocust zijn op volwassen content, inhoud die niet geschikt is voor Disney Plus. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ‘Deadpool’ en de ABC-serie ‘Grey’s Anatomy’. Of hiermee de komst van Hulu volledig van de baan is, is niet bekend.¨

RicoB

Avatar

Dan nog ESPN Nederland erbij en ik heb het ideale pakket.

Decepticon

Avatar

@RicoB, dat zou inderdaad heel mooi zijn.
Ongeveer 13,14 jaar geleden had ik via @home (voordat ze Ziggo heten), de zender NASN, de North American Sports Network en kon ik alles van de NHL kijken. Gewoon fantastisch, ik ben gek op ijshockey.

Sunspot

Avatar

Moet ook wel als ze echt groot willen worden.

Ik zal het afwachten, als er echt vette content op komt en alles van Fox erop, dan misschien.

Maar ben nu Amazon Prime fan Smiley face

Artificialis

Avatar

Het is duidelijk dat Disney de ideologische ruggengraat heeft van een banaan. Alles moet familievriendelijk zijn, totdat er geen geld meer binnenkomt. Dan is opeens alles toegestaan. We moeten er niet gek van opkijken als Disney na een derde coronagolf met een porno-streamingdienst komt aanzetten.

NieuwsFilm

meest populair