Disney maakt zich gereed voor lancering nieuwe streamingdienst

Star wordt een streamingdienst met content die meer op volwassenen is gericht.

Streaming bleek het redmiddel voor Disney te zijn tijdens deze coronacrisis. Richting toekomst zal de focus van het bedrijf dan ook naar streaming verschuiven, zo kondigde voorman Bob Chapek onlangs aan. En hoewel Disney Plus pas een jaar bestaat, liet Disney in de zomer weten met een tweede streamingdienst te komen. De lancering van die dienst, die de naam Star zal krijgen, lijkt aanstaande te zijn.

Er is nieuw bewijs opgedoken dat de komst van Disney Plus Star mogelijk niet heel lang meer op zich laat wachten. Disney heeft namelijk recentelijk geverifieerde social media-accounts aangemaakt. Deze nieuwe streamingdienst moet volgend jaar verschijnen.

Disney heeft echter alle technologie al in huis, dus het optuigen van een nieuwe site moet niet heel lang duren. Wie weet verschijnt Star dan ook al in de eerste maanden van 2021.

Over Star
Star wordt een streamingdienst die gericht is op de internationale markt en zal content bevatten voor een volwassen publiek. Daarmee zal Star duidelijk verschillen van het kindvriendelijke Disney Plus. Star is overigens een internationaal succesvol merk dat al in het bezit is van het entertainmentbedrijf.

Door de komst van Star is het nog wel de vraag of Hulu nog in Europa wordt uitgerold. Eerder kondigde Disney de komst van Hulu aan, maar deze dienst lijkt met Star in principe overbodig te zijn geworden.

NieuwsFilm

meest populair