Algemeen

Oef! Forse kritiek op 'Ready Player One'-vervolg 'Ready Player Two'

Ernest Cline wilde een graantje meepikken van het succes van de film.

door Jim Pedd om 06:00 in Algemeen
De eerste reacties op Ready Player Two zijn binnen. Schrijver Ernest Cline bracht het vervolg op zijn populaire boek uit 2011 eerder deze week uit en fans doken er natuurlijk meteen bovenop. En daar zijn er nogal wat van, vooral na het verschijnen van de film Ready Player One.

Sommige fans zijn echt heel enthousiast over Ready Player Two, anderen allerminst. Heel wat reacties lijken eigenlijk vooral neer te komen op kritiek op het verhaal. Dat zou te veel herhalen van wat we al gezien hebben in het eerste deel. Ook in dit tweede boek, gaat Wade namelijk op jacht op easter eggs van James Halliday. Waarmee dit tweede boek dus in principe een herhaling is van het eerste deel.

Is het wel wat?
Op sociale media lezen we heel wat kritische reacties van fans. Een deel schrijft bijvoorbeeld te denken dat Ernest Cline het boek helemaal niet geschreven heeft ("hij doet maar wat") en een ander deel vindt dat er veel meer in had moeten zitten dan er in zit.

Sterker nog, sommige fans lijken zelfs te denken dat dit vervolg alleen maar geschreven is zodat er een tweede bioscoopfilm gemaakt kan worden. Van Cline weten we dat hij het helemaal ziet zitten als er een vervolg komt, maar het lijkt natuurlijk wel erg vergezocht dat hij alleen daarom zo'n boek zou schrijven.9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

milo007

Avatar

Oef, ik dacht eventjes dat er al een vervolgfilm was op RPO. Gelukkig hield Boektotaal me up to date.

MARQ242

Avatar

Ready player one, leuk boek. Armada was meer van hetzelfde en dit vervolg blijkbaar ook. Jammer.

SunChaser

Avatar

Helemaal niet vergezocht dat ie alleen daarom het boek heeft geschreven

Rich Art

Avatar

^ Precies. Michael Crichton schreef een vervolg op Jurassic Park ook alleen maar door druk van de filmstudio. Hij had een hekel aan het schrijven van vervolgen op zijn eigen boeken.

Maac

Avatar

De enige manier om een slechtere film te maken dan het eerste deel is door het te kopiëren. Pas.

AlanSmithee

Avatar

Ready Player One is het slechtst geschreven boek dat ik ooit heb gelezen. Enigszins benieuwd in welke richting Cline zichzelf heeft overtroffen, maar ik ga het mezelf geen tweede keer aandoen.

RoberPaulsen

Avatar

Vond het echt een baggerfilm

diablo1973

Avatar

De film na 30 minuten uitgezet, wat een bende.

Janoniempje

Avatar

Ready Player One is één van mijn favoriete boeken! Ik verheug me op de vertaling in het Nederlands.
De film wil ik niet veel woorden aan kwijt, wat ik wel kan zeggen is dat het heel slecht is en geenzins lijkt op het boek.

NieuwsFilm

meest populair