Oef! Forse kritiek op 'Ready Player One'-vervolg 'Ready Player Two'

Ernest Cline wilde een graantje meepikken van het succes van de film.

De eerste reacties op Ready Player Two zijn binnen. Schrijver Ernest Cline bracht het vervolg op zijn populaire boek uit 2011 eerder deze week uit en fans doken er natuurlijk meteen bovenop. En daar zijn er nogal wat van, vooral na het verschijnen van de film Ready Player One.

Sommige fans zijn echt heel enthousiast over Ready Player Two, anderen allerminst. Heel wat reacties lijken eigenlijk vooral neer te komen op kritiek op het verhaal. Dat zou te veel herhalen van wat we al gezien hebben in het eerste deel. Ook in dit tweede boek, gaat Wade namelijk op jacht op easter eggs van James Halliday. Waarmee dit tweede boek dus in principe een herhaling is van het eerste deel.

Is het wel wat?
Op sociale media lezen we heel wat kritische reacties van fans. Een deel schrijft bijvoorbeeld te denken dat Ernest Cline het boek helemaal niet geschreven heeft ("hij doet maar wat") en een ander deel vindt dat er veel meer in had moeten zitten dan er in zit.

Sterker nog, sommige fans lijken zelfs te denken dat dit vervolg alleen maar geschreven is zodat er een tweede bioscoopfilm gemaakt kan worden. Van Cline weten we dat hij het helemaal ziet zitten als er een vervolg komt, maar het lijkt natuurlijk wel erg vergezocht dat hij alleen daarom zo'n boek zou schrijven.



NieuwsFilm

meest populair