Humor

Johnny Depp neemt filmprijs in ontvangst van achter de tralies

Met een dikke knipoog pakt hij de Gouden Kikker voor zijn rol in 'Minamata'

door Timothy van Damme om 16:59 in Humor
Wees gerust, Johnny Depp is nog altijd zo vrij als een vogeltje. Toch nam hij zijn meest recent filmprijs in ontvangst van achter de tralies.

De acteur ligt de afgelopen tijd flink onder vuur, maar hij heeft zijn gevoel voor humor duidelijk nog niet verloren. Toen hij met zijn nieuwe film Minamata een prijs won, besloot hij dan ook een grapje uit te halen.

Unieke visuele gevoeligheid
Het Poolse filmfestival EnergaCamerimage eerde hem met de winst in de (letterlijk vertaalde) categorie 'acteur met unieke visuele gevoeligheid'. Hij speelt in de film een fotograaf die na de oorlog naar Japan reist om aan te tonen wat kwikvergiftiging met de lokale bevolking deed.Understatement
De organisatie prees de acteur al tijdens de bekendmaking van de slotfilm: "Om te zeggen dat Johnny Depp zich heeft ondergedompeld in de rol van W. Eugene Smith zou een understatement zijn. Hij verdwijnt letterlijk in dit levensechte personage. Daardoor kan deze gevierde fotograaf worden toegevoegd aan een rijtje betoverende prestaties."

"Van zijn doorbraak in Edward Scissorhands tot zijn toekomstige rol in de nieuwe Fantastic Beasts (het statement dateert van voor het ontslag, red.), Johnny is een echte kameleon. Hij kan alles aan wat schrijvers, regisseurs, kostuumontwerpers, make-up-artiesten en anderen zijn kant op gooien."

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

reporterdavid91

Avatar

Here's Johhny.... ja van mij mag hij gewoon verder filmen.... geen slechte acteur.

Gyros regime

Avatar

De hele situatie om hem heen is natuurlijk ook een grote grap.

Zeepee

Avatar

Als Disney hem niet meer wil, heeft hij meer tijd om films te maken bij andere filmstudios.
Over een paar jaar is toch iedereen weer vergeten dat hij in deze belachelijke rechtszaak verwikkeld was.

ThysRomani

Avatar

Typerende foto. Love it.

NieuwsFilm

meest populair