Algemeen

Netflix is op zoek naar Nederlands schrijftalent

Hiervoor organiseren de New Voices Script Contest waar iedereen aan mee kan doen.

door Timothy van Damme om 12:37 in Algemeen
Streamingdienst Netflix is op zoek naar de volgende generatie scenarioschrijvers. Daarom organiseren ze in samenwerking met Scriptbank een wedstrijd om de grootste talenten van Nederland te vinden.

De New Voices Script Contest biedt na een zorgvuldig selectieproces plaats aan maximaal 15 kandidaten, met verschillende achtergronden. Deze ontvangen een speciale werkbeurs om een script te schrijven in het eerste kwartaal van 2021.

Onbekend talent
Maarten Almekinders van Scriptbank: "Het is als nieuwe scenarioschrijver moeilijk om in beeld te komen bij producenten en zenders als je niet van de Filmacademie komt. Op basis van een schrijfopdracht en een filmidee kom je in beeld bij Netflix zonder dat je van te voren in een plaatje hoeft te passen."

"Daarmee hopen we heel veel onbekend talent in beeld te krijgen. Uiteindelijk moeten schrijvers wel een eerste versie scenario kunnen schrijven, maar daar krijgen ze begeleiding bij."

Netflix Original
Het is de eerste keer dat Netflix een wedstrijd uitschrijft om onontdekte verhalen te ontdekken. Schrijvers met een briljant idee kunnen zich inschrijven op de website van New Voices. De 5 beste scripts ontvangen een prijs en de 2 beste scripts zouden het zelfs kunnen schoppen tot Netflix Original-film.

Netflix wil met de wedstrijd talent ontdekken dat een verhaal te vertellen heeft vanuit zijn of haar eigen perspectief. In een wereld die diverser dan ooit is, vinden ze dat hun films en series een afspiegeling van de maatschappij moeten zijn.

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

adofmirosch

Avatar

Dus je mag alleen een verhaal bedenken met een Politiek thema..... geen wonder dat de industrie met het jaar achteruit gaat. Films en series (&games) horen juist een mogelijkheid te zijn om even weg te dromen van de politiek en maatschappij.

Wilskracht

Avatar

@adofmirosch - Waar lees je dat? Ik haal dat niet uit bovenstaande tekst

GreenHornet

Avatar

Dit is gewoon ernstig de vrijheid om te maken wat je wilt is gewoon niet meer mogelijk. Als je een verhaal wilt maken over je kindertijd met vriendjes waar alleen witte Jongens in voren komen. (dat mag niet meer)

Het script moet dan aangepast worden dat er een Homo + een donkere jongen in voor komen.

Master Of Films

Avatar

Oneindige plusjes voor adofmirosch.
En laat het woord talent maar achterwege, want....

It takes something special to make stories with an agenda be story-driven and not agenda-driven.

kokosnoot

Avatar

Toch lijkt mij dat Netflix ook wel weet, dat als een plot niet goed in elkaar steekt, en niet aanslaat, het wel over is met de inkomsten! Uiteindelijk zijn ze meer gemotiveerd om geld te maken dan een politiek correct statement. Het hopen is, dat Netflix bij gebruik van een jongere generatie schrijvers, de balans weet te houden. Anders is het snel einde oefening. Kwaliteit van series stond tot nu toe voorop. Dat mocht wat kosten. Duimen maar.

Spider-fan

Avatar

Een script zegt niet zoveel, daar kan van alles mee gedaan worden: herschreven, of volkomen anders geïnterpreteerd. Daarom vind ik dat soort dingen nooit interessant, wedstrijden e.d.
Wil je echt een film maken die een afspiegeling is van jezelf en wat je zelf wilt laten zien dan heb je volledige vrijheid nodig. En dat is in film juist zo lastig, omdat je er zoveel mensen (en geld) voor nodig hebt. Zoveel films zijn een concessie van de input van allerlei mensen, wat leidt tot een ietwat vlak product. Voor mij steken de individualisten er altijd uit, maar die moeten wel een unieke, opvallende visie hebben natuurlijk, anders is het alsnog niks bijzonders.

Rutherford

Avatar

Ik word als Belg alvast gediscrimineerd. Nou nou!

drsentertainment

Avatar

Klinkt interessant. Maar als ik jullie commentaar lees, twijfel ik zeker. Ik ben momenteel bezig met het schrijven van een TV-serie obv de film Shine on You (voor meer info zie IMDb). Alleen vind ik (creatieve) vrijheid weer belangrijker dan een dergelijke wedstrijd via Netflix (Videoland heeft ook zulke “talenten” jachten.
Dan maar een serie in eigen beheer uitbrengen????

horizon

Avatar

Ze vragen CV erbij te doen. Zo gaan ze nooit een talent ontdekken.

kokosnoot

Avatar

@drsentertainment Als je echt wilt dat jouw schrijven authentiek blijft is het antwoord waarschijnlijk ja. Dan houdt je en alle vrijheid, en blijft het puur van jou. Anders bestaat de kans dat men je onder druk zet aan het script te sleutelen uiteindelijk. Elke keuze heeft meestal voor en nadelen.

Gaat het je puur, of vooral om naamsbekendheid, dan is het wel een goede mogelijkheid om door te breken.

ThysRomani

Avatar

Ik denk dat als je script goed genoeg is, dit automatisch opvalt. Wat het ook moge zijn. Ik vind het een leuk idee. Al is het maar iets van je af schrijven, of je ergens in te verdiepen. Het is in ieder geval een poging waard. Kijken hoe ver je komt.

NieuwsFilm

meest populair