Netflix is op zoek naar Nederlands schrijftalent

Hiervoor organiseren de New Voices Script Contest waar iedereen aan mee kan doen.

Streamingdienst Netflix is op zoek naar de volgende generatie scenarioschrijvers. Daarom organiseren ze in samenwerking met Scriptbank een wedstrijd om de grootste talenten van Nederland te vinden.

De New Voices Script Contest biedt na een zorgvuldig selectieproces plaats aan maximaal 15 kandidaten, met verschillende achtergronden. Deze ontvangen een speciale werkbeurs om een script te schrijven in het eerste kwartaal van 2021.

Onbekend talent
Maarten Almekinders van Scriptbank: "Het is als nieuwe scenarioschrijver moeilijk om in beeld te komen bij producenten en zenders als je niet van de Filmacademie komt. Op basis van een schrijfopdracht en een filmidee kom je in beeld bij Netflix zonder dat je van te voren in een plaatje hoeft te passen."

"Daarmee hopen we heel veel onbekend talent in beeld te krijgen. Uiteindelijk moeten schrijvers wel een eerste versie scenario kunnen schrijven, maar daar krijgen ze begeleiding bij."

Netflix Original
Het is de eerste keer dat Netflix een wedstrijd uitschrijft om onontdekte verhalen te ontdekken. Schrijvers met een briljant idee kunnen zich inschrijven op de website van New Voices. De 5 beste scripts ontvangen een prijs en de 2 beste scripts zouden het zelfs kunnen schoppen tot Netflix Original-film.

Netflix wil met de wedstrijd talent ontdekken dat een verhaal te vertellen heeft vanuit zijn of haar eigen perspectief. In een wereld die diverser dan ooit is, vinden ze dat hun films en series een afspiegeling van de maatschappij moeten zijn.

NieuwsFilm

meest populair