Algemeen

'Avengers'-regisseur Joe Russo wil meer bioscoopfilms direct naar streaming

Steeds meer films gaan naar streaming.

door Bram de Groot om 20:30 in Algemeen
Voor de filmliefhebbers die graag naar de bioscoop gaan, is het nu even slikken. Zo nu en dan verschijnen er best aardige en goede films op het (Nederlandse) witte doek, maar veel kleine en grote film blijven voorlopig op de plank liggen door de vele wereldwijde beperkingen.

Regisseur Joe Russo, bekend van Avengers: Endgame, ziet het wel zitten dat er meer bioscoopfilms direct online verschijnen. Zeker rond deze tijd. Russo sprak met Comicbook en zei het volgende:


"De wereld is aan het ontwrichten en verandert razendsnel. De pandemie heeft die verandering zeker versneld... Ik denk ook dat het goed werkt bij het bereiken van bepaalde regio's, internationale regio's. Digitaal heeft ook een kostenvoordeel. Mensen kunnen accounts delen waar ze tien films per maand kunnen krijgen voor de prijs van één film. Je weet dat niet iedereen de luxe kan betalen om naar de bioscoop te gaan."

Minder focus op eerste weekend
Ook vind hij het goed dat streamingdiensten een breder publiek hebben en dat het succes van een film niet meer afhangt van het eerste box office-weekend. Drie van de grootste films die door de coronacrisis uiteindelijk via streaming verschenen zijn tot op heden Mulan, Greyhound en The SpongeBob Movie: Sponge on the Run.

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SunChaser

Avatar

Omdat je niet kan reageren op serie totaal (waarom niet eigenlijk) er staat een fout in over de Diana vertolker Emma. Ze zit er nog maar 1 seizoen in. En het gebeurt vaker dat acteurs terugkomen in cameos. Zo was John Lightow ook in S3 net als de acteur die Sir Anthony speelt en Claire Foy zat ook in S4

Emma krijgt ws wat cameos

Philmhuis

Avatar

Nee, dat echt niet.. Laat de bioscoop maar lang bestaan vind ik. Al die films die ik op groot scherm kan zien haalt het niet bij het kleine schermpje wat ik thuis heb staan.

milo007

Avatar

Thuis ben ik altijd door vanalles afgeleid als ik een film zie. Doe mij maar de bios, het zalige grote scherm en een pakje Pringles wat wil een mens meer.

@sunchaser ik vind het ook irritant dat we op die site niet kunnen reageren.

adofmirosch

Avatar

Ik kijk nieuwe films ook liever op ''t grote scherm dan thuis. Als je in een rustige en stille zaal zit is de bioscoop evaring zovele male beter dan wanneer je het thuis bekijkt.

Master Of Films

Avatar

Voor de filmliefhebbers die graag naar de bioscoop gaan, is het nu even slikken.
Nu wel, maar in 2021 kan het wellicht toch anders worden.

Vreemd, dat Filmtotaal het nieuws over The(Any)Thing compleet negeert.

Als het aan The(Any)Thing ligt, gaan ze honderden(!) kleine privé bioscoopjes openen in Europa. Men kan (tot max 7 personen) een bioscoopzaaltje gaan huren om de allernieuwste films te gaan kijken. In deze zaaltjes zitten 4k-laserprojectoren, iets wat je thuis niet 1,2,3 hebt.

SunChaser

Avatar

Spreek voor jezelf
ik heb thuis drie 4k laserprojectorden

Een voor films
een voor Eva Jinek
en 1 voor pornhub

Master Of Films

Avatar

SunChaser "Spreek voor jezelf"
Noted. Ik zal hier een edit plot twist aangeven.
Master of Films "In deze zaaltjes zitten 4k-laserprojectoren, iets wat je thuis niet 1,2,3 hebt."
krijgt een edit.
Master of Films "In deze zaaltjes zitten professionele 4K-laserprojectoren (dus geen 4K thuis beamers), iets wat een normale mens (met uitzondering van Sunchaser) thuis niet 1,2,3 heeft."

Nature

Avatar

De bioscoop schermen en het geluid, zoiets kan je thuis niet nadoen.

baron nostalgia

Avatar

Wat een klets praat van de kerel zeg de bioscoop is en blijft een het ultieme film vermaak

Tommert

Avatar

Nah, bioscoopfilms zijn bedoelt voor de bios en niet voor thuis. Ik keek Tenet in de zomer en ik ben het wel eens met Christoper Nolan toen hij heel graag wilde dat Tenet in de bios kwam want het was echt geweldig en ik denk dat het niet hetzelfde voelt als je het thuis kijkt.

NieuwsFilm

meest populair