'Avengers'-regisseur Joe Russo wil meer bioscoopfilms direct naar streaming

'Avengers'-regisseur Joe Russo wil meer bioscoopfilms direct naar streaming

Steeds meer films gaan naar streaming.

Voor de filmliefhebbers die graag naar de bioscoop gaan, is het nu even slikken. Zo nu en dan verschijnen er best aardige en goede films op het (Nederlandse) witte doek, maar veel kleine en grote film blijven voorlopig op de plank liggen door de vele wereldwijde beperkingen.

Regisseur Joe Russo, bekend van Avengers: Endgame, ziet het wel zitten dat er meer bioscoopfilms direct online verschijnen. Zeker rond deze tijd. Russo sprak met Comicbook en zei het volgende:


"De wereld is aan het ontwrichten en verandert razendsnel. De pandemie heeft die verandering zeker versneld... Ik denk ook dat het goed werkt bij het bereiken van bepaalde regio's, internationale regio's. Digitaal heeft ook een kostenvoordeel. Mensen kunnen accounts delen waar ze tien films per maand kunnen krijgen voor de prijs van één film. Je weet dat niet iedereen de luxe kan betalen om naar de bioscoop te gaan."

Minder focus op eerste weekend
Ook vind hij het goed dat streamingdiensten een breder publiek hebben en dat het succes van een film niet meer afhangt van het eerste box office-weekend. Drie van de grootste films die door de coronacrisis uiteindelijk via streaming verschenen zijn tot op heden Mulan, Greyhound en The SpongeBob Movie: Sponge on the Run.

NieuwsFilm

meest populair