Regisseur haalde bruut uit naar Samwise-acteur op set 'The Lord of the Rings'

Regisseur haalde bruut uit naar Samwise-acteur op set 'The Lord of the Rings'

Sean Astin speelde Samwise Gamgee niet altijd even goed.

De The Lord of the Rings-trilogie van regisseur Peter Jackson is nog altijd één van de geliefdste producties ooit gemaakt. Maar niet alles is even goed. Zo is niet iedereen fan van het personage Samwise Gamgee.

Ook regisseur Jackson was niet altijd even blij met acteur Sean Astin en de altijd zo rustig ogende regisseur liet dat weten tijdens de opnames. Astin herinnert zich een moment dat Jackson nogal "bruut" was over zijn prestaties. De acteur tijdens een recent interview:


"Het meest pijnlijke dat Peter Jackson ooit tegen me zei... Weet je, hij is een man van weinig woorden. Hij is een heel, heel stoïcijnse man. Hij kan een tikkie ongeduldig zijn wanneer hij wil of moet. Hij kan dingen uitbeelden en hij is erg welbespraakt, enzovoort.

Maar in het dagelijkse leven is Peter Jackson eigenlijk een heel rustige kerel. Hij liet de dingen vaak gewoon zo gebeuren, en hij gaf heel minimaal richting. Meestal was hij van, 'Laten we het nog een keer doen.'... Maar hij kwam op een gegeven moment naar me toe en hij keek me aan en zei: 'Ik geloofde dat helemaal niet'.''

Pijnlijk commentaar voor Astin
Daarna volgde voor Astin pijnlijk commentaar over zijn prestaties.


"Oh mijn God, het was als een Mortal Kombat doodslag. Het was alsof hij mijn haar van mijn lichaam scheurde, en mijn ruggengraat eruit kwam... Maar het was waar. Het was waar dat ik niet geïnvesteerd had. Ik was uit het personage. Ik was niet in de stemming. Ik was uit... Ik was er gewoon niet."

Wat vind jij eigenlijk van het personage Samwise Gamgee, de beschermengel van Frodo in zijn tocht naar Doemberg?



NieuwsFilm

meest populair