Algemeen

Regisseur haalde bruut uit naar Samwise-acteur op set 'The Lord of the Rings'

Sean Astin speelde Samwise Gamgee niet altijd even goed.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
De The Lord of the Rings-trilogie van regisseur Peter Jackson is nog altijd één van de geliefdste producties ooit gemaakt. Maar niet alles is even goed. Zo is niet iedereen fan van het personage Samwise Gamgee.

Ook regisseur Jackson was niet altijd even blij met acteur Sean Astin en de altijd zo rustig ogende regisseur liet dat weten tijdens de opnames. Astin herinnert zich een moment dat Jackson nogal "bruut" was over zijn prestaties. De acteur tijdens een recent interview:


"Het meest pijnlijke dat Peter Jackson ooit tegen me zei... Weet je, hij is een man van weinig woorden. Hij is een heel, heel stoïcijnse man. Hij kan een tikkie ongeduldig zijn wanneer hij wil of moet. Hij kan dingen uitbeelden en hij is erg welbespraakt, enzovoort.

Maar in het dagelijkse leven is Peter Jackson eigenlijk een heel rustige kerel. Hij liet de dingen vaak gewoon zo gebeuren, en hij gaf heel minimaal richting. Meestal was hij van, 'Laten we het nog een keer doen.'... Maar hij kwam op een gegeven moment naar me toe en hij keek me aan en zei: 'Ik geloofde dat helemaal niet'.''

Pijnlijk commentaar voor Astin
Daarna volgde voor Astin pijnlijk commentaar over zijn prestaties.


"Oh mijn God, het was als een Mortal Kombat doodslag. Het was alsof hij mijn haar van mijn lichaam scheurde, en mijn ruggengraat eruit kwam... Maar het was waar. Het was waar dat ik niet geïnvesteerd had. Ik was uit het personage. Ik was niet in de stemming. Ik was uit... Ik was er gewoon niet."

Wat vind jij eigenlijk van het personage Samwise Gamgee, de beschermengel van Frodo in zijn tocht naar Doemberg?21 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

Acteer prestaties van Sean Astin is me nog altijd bij gebleven bij deze films. Blijkbaar was daar een reden voor.

meanrat

Avatar

Hij deed het prima! En dan beoordeel ik het naar hoe hij zijn rol volgens script uitvoerde. Je kunt discussie hebben over hoe zoetsappig de relatie tussen Frodo en Samwise was, maar over de uiteindelijke prestatie van Sean Astin valt vrijwel niets aan te merken.

Judge Dredd

Avatar

Niks mis mee. Of je het nu hebt over een film of iets anders, soms is het wel goed om even horen te krijgen dat je meer moet geven of beter je best moet doen, iets wat Astin zelf ook aangeeft in de originele bron. Het resultaat mag er in ieder geval zeker zijn, want ik heb me dan ook nooit geërgerd aan de acteerprestatie van Astin in de hele trilogie.

Civilian Supreme

Avatar

Nee toch, dat is echt bruut!!! Dat zeg je toch niet?!

milo007

Avatar

Beste acteur na Ian Mckellen in de volledige franchise.

RedMond

Avatar

Hij was de echte held van het verhaal.

Gigan72

Avatar

Prima personage alleen dat hij in de films 100 duizend keer mr frodo zegt is wel erg irritant.

Goku32

Avatar

Ik vind het geen slechte acteur in de films. Hij en Frodo deden het samen wel goed vond ik.

Gyros regime

Avatar

Ik vond Sam erg goed acteren. Frodo vond ik vaak irritant.. had liever die acteur die Bilbo speelde in The Hobbit gezien als Frodo..

Ereptile

Avatar

Dus eigenlijk deed Peter Jackson als regisseur precies wat hij hoort te doen; z'n acteurs regisseren en het beste uit ze proberen te halen. Als Peter Jackson op zulke momenten niet zo streng was geweest, had hij de kwaliteit van de films zoals ze nu zijn niet gehaald.

kokosnoot

Avatar

Hij heeft blijkbaar het beste uit Sam gehaald als personage. Prima gedaan ^^

Janoniempje

Avatar

Ik vond het een fantastisch personage. Ik vond Frodo erg irritant, maar Sam gaf de scènes met Frodo wat kleur. Ik snap niet waarom hij zogenaamd slecht acteerde.

JohannesDC

Avatar

Ik vond Frodo echt de meest irritante figuur in heel de film. Je weet hoe het verhaal afloopt, maar toch hoopte ik dat hij stiekem dood zou gaan. Ik vond ook Wood totaal ongeschikt als Frodo. Heeft heel de film dezelfde gezichtsuitdrukking.

Scarsick

Avatar

Dit is een flutartikel dat gretig gebruik maakt van 'clickbait' want er staat werkelijk niks in! Gewoon het feit dat LOTR zo populair is geeft zoveel jaren na datum nog steeds de meeste reacties en kliks blijkbaar

Beste acteurs uit de hele reeks is Andy Serkis samen met Christopher Lee.Een beetje filmkenner hoort beide ZEKER te kennen en weet waarom zij het beste presteerden en zich het meest moesten inspannen.

Net zoals Gyros Regime mag weten dat Bilbo in The Hobbit wordt gespeeld door Martin Freeman. Kerel werd bekend dankzij The Office en speelde ook in o.a. The Hitchhiker's Guide To The Galaxy, het drieluik van Edgar Wright (Shaun Of The Dead, Hott Fuzz en The World's End), de series Sherlock en Fargo. Het feit dat je de naam na The Hobbit nog steeds niet kent getuigt van weinig filmliefde en filmkennis.

Gyros regime

Avatar

Of namen van acteurs interesseren me niet zoveel, anders had ik dit zo kunnen opzoeken .. het is niet de naam die er toe doet.. als filmliefhebber ben ik meer geïnteresseerd in personages dan "bekende" namen van acteurs.

Jeroenevertp

Avatar

Hij deed het prima ! Iedereen heeft weleens een off-day. Dus ook Sean

Tommert

Avatar

Ik vindt dat Sean het heel goed deed ik vindt dat Sam meer een hoofdpersonage was dan Frodo

Symn

Avatar

Nounou.... wat een gruwelijke opmerking????

Eddie Singer

Avatar

Ach Peter Jackson had vast ook een off-day toen hij dacht dat hij van het boek 'The Hobbit' met 310 pagina's, een LOTR-(gelijk)waardige trilogie kon maken.

Ian McKellen verbeterde af en toe Jackson omdat deze iets anders wilde/deed dan in het boek stond. McKellen had zelfs een exemplaar bij zich en liet het zien.

Dat iconische plaatje dat Peter Jackson iedereen van de set wegstuurde om daarna volkomen daas voor zich uit te gaan zitten staren in het niets....Ik kon dat niet geloven....

CassidyButch

Avatar

Eddie Singer

Christopher Lee heeft zelfs Tolkien ontmoet

NieuwsFilm

meest populair